Procedura de licitație publică inițiată de Primăria Constanța pentru atribuirea unui acord-cadru ce avea ca scop lucrările de întreținere și menținere a dotărilor urbane, a spațiilor verzi și a iluminatului public de pe strada Ștefan cel Mare a fost anulată. Până la termenul-limită de depunere au fost înaintate trei oferte, însă niciuna dintre ele nu a fost admisă.
Primăria Municipiului Constanța a anulat procedura de achiziții publice inițiată în luna octombrie, pentru atribuirea acordului-cadru ce avea ca scop lucrările de întreținere și menținere a dotărilor urbane, a spațiilor verzi și a iluminatului public de pe strada Ștefan cel Mare. Licitația a atras până la termenul-limită trei oferte din partea unor cunoscuți operatori economici, fiind vorba de Mooz Services SRL, asocierea Peisagistica Shri Garden SRL – Euroelectric SRL și asocierea Zohir 84 Cons Construct SRL – Rimoldo Consulting Group SRL.
Se pare că toate ofertele au fost retrase sau au fost considerate inadmisibile.
Anterior de termenul final pentru depunerea ofertelor, procedura a fost contestată și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, pe 14 octombrie 2024. Ulterior, cererea a fost retrasă.
Procedura se va relua în perioada următoare.
Contractul viza tronsonul dintre Restaurantul Zorile și strada Atelierelor, împărțită în șapte bucăți, după cum urmează:
- Tronson 1: strada Atelierelor – strada I.Ghe. Duca,
- Tronson 2: strada I. Ghe. Duca – strada Ștefan Mihăileanu,
- Tronson 3: strada Ștefan Mihăileanu – strada Ștefan cel Mare,
- Tronson 4: strada Mihai Viteazu – strada Răscoalei din 1907,
- Tronson 5: strada Răscoalei din 1907 – Bulevardul Tomis,
- Tronson 6: Bulevardul Tomis – strada Mircea cel Bătrân,
- Tronson 7: strada Mircea cel Bătrân – Restaurant Zorile (către faleză).
Acordul prevede execuția lucrărilor și în pasajul pietonal de sub strada Mihai Viteazu.
În cadrul acestui obiectiv, asupra investițiilor realizate (dotări urbane, iluminat public și spații verzi) se vor efectua două categorii de lucrări, respectiv:
- de întreținere – revizie tehnică a componentelor și întreținerea dotărilor din cadrul investițiilor, precum și a spațiilor verzi,
- de menținere – înlocuire totală sau parțială a dotărilor, cauzată de acte de vandalism, accidente, folosire necorespunzătoare.
Durata de execuție a lucrărilor de întreținere și menținere pentru investițiile realizate în cadrul proiectului de mobilitate pietonală din zona centrală era de 48 de luni de la data emiterii ordinului de începere.
Conform Caietului de sarcini, lucrările de întreținere trebuiau să se execute repetitiv, săptămânal, lunar și anual, iar frecvența operațiunilor fiecărui tip de lucrare era justificată de modul de exploatare a investițiilor din zonă.
Valoarea estimată a acordului-cadru era de 28.004.967 de lei, fără TVA.
Andreea CONDURACHE
valoarea a 50 de apartamente?
Pentru ca mai da cu matura si impinge vantul?