Administrația locală are nevoie de carburant auto în valoare de 2 milioane de euro: urmează să fie semnat contractul achiziției lansate în urmă cu jumătate de an

2
388

Primăria Constanța urmează să semneze contractul pentru achiziția de carburant auto. Aceasta a fost lansată de Municipalitate în urmă cu șase luni. Valoarea estimată este de 2 milioane de euro. Reprezentanții Primăriei Constanța ne-au precizat că s-a finalizat procedura și urmează sa fie semnat contractul.

La finalul lunii septembrie a anului 2022, Primăria Constanța a lansat achiziția pentru carburant auto (benzină fără plumb și motorină Euro, pe bază de carduri), în valoare de 8.445.414 lei, fără TVA, adică 10.050.042,66 lei, cu TVA ( 2.031.645,27 euro).

În Caietul de sarcini se arată că direcțiile/compartimentele din cadrul Primăriei Constanța au nevoie de carburant pentru autovehicule și utilaje, inclusiv pentru îngrijirea spațiilor verzi.

„Direcțiile/compartimentele din cadrul UAT Municipiul Constanța, care au nevoie de carburant pentru autovehicule și utilaje pentru care le utilizează în vederea deplasărilor în teren, pentru îndeplinirea sarcinilor de serviciu și rezolvarea diferitelor solicitări/sesizări ale cetățenilor municipiului Constanța, respectiv pentru îngrijirea spațiilor verzi de pe raza teritorială a municipiului Constanța“, scrie în document.

Autoritatea contractantă va încheia un acord-cadru cu un operator economic, privind „Furnizarea de carburant auto pe bază de carduri“, respectiv benzină fără plumb și motorină pentru cele 88 autovehicule și douăsprezece utilaje.

Cardurile de carburant vor fi personalizate, iar cu acestea va exista posibilitatea de a se alimenta în toate stațiile furnizorului de pe teritoriul României.

„Carburanții vor fi livrați pe baza de carduri personalizate (ex. nr. înmatriculare autovehicul sau indicativ, denumirea autorității contractante etc.), cu posibilitatea de a alimenta în toate stațiile furnizorului de pe teritoriul României. Cardurile vor funcționa cu limitare a cantităților/valorilor de carburant impuse de autoritatea contractantă și, respectiv, a tipului de carburant (benzină/motorină) necesar fiecărui autovehicul/utilaj“, se arată în Caietul de sarcini.

În document se mai specifică și faptul că ofertantul trebuie să dețină minim patru stații de alimentare pe raza municipiului Constanța.

„Carburanții livrați vor respecta normele Uniunii Europene și trebuie să fie omologați conform legislației române în vigoare, încadrându-se în coeficienții de poluare acceptați de normele minim Euro5. Ofertantul trebuie să dețină minim 4 stații de alimentare pe raza municipiului Constanța“, se mai precizează în Caietul de sarcini.

Petruț IACOB

Citește și:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.