Afacerea de off road prin Biosfera Deltei Dunării a fost sancționată cu 12.500 lei de inspectorii ARBDD

0
1732
FOTO ARBDD

La începutul sezonului estival, mai multe anunțuri de angajare pentru activitatea de ghid/pilot buggy sau ATV pentru activități în zona plajei Corbu au inundat mediul online. Afacerea, deținută de „Freedom Adventures – societate de turism offroad“ s-a dovedit a fi ilegală potrivit inspectorilor Administrației Rezervației Biosferei Deltei Dunării.

Zonele costiere naturale Vadu și Corbu fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de „Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial.

Teoretic, accesul în zonă este limitat, dar de la an la an tot mai mulți turiști aleg aceste plaje sălbatice. Oportuniștii nu au stat deoparte și imediat au apărut și afacerile în zonă.

Una dintre ele, Freedom Adventures – societate de turism offroad care declara că „iubim natura, sporturile extreme și cu motor dar în special rezultatul combinației acestora amestecat cu multă distracție“ a fost amendată de către inspectorii ARBDD tocmai pentru că nu iubeau natura.

„O societate comercială care închiriază ATV-uri pentru plimbări în zona plajei de la Corbu, a fost amendată de către inspectorii ecologi ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării cu suma de 12.500 lei la Legea 82/1993 – funcționarea fără acte de reglementare și li s-a impus încetarea activității, precum și scoaterea de îndată a ATV-urilor din perimetrul RBDD“, a precizat pentru FOCUS PRESS, Ion Munteanu, Guvernatorul Rezervației Biosferei Deltei Dunării.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.