Afaceristul Dorinel Turcu vrea să construiască un bloc cu zece etaje în Mamaia Nord

0
1513
Foto cu rol ilustrativ

Societatea Orient Ceramic, controlată de afaceristul Dorinel Turcu, intenționează să construiască un bloc cu zece etaje în zona de nord a litoralului românesc. În acest sens, a depus la Agenția pentru Protecția Mediului documentația premergătoare realizării obiectivului de investiții.

Recent, instituția abilitată de mediu a anunţat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul: „Construire  imobil S+P+10Etaje+Spații tehnice, cu spațiu comercial la nivelul parterului, amenajare parcaj auto în incintă, amenajare incintă, alei pietonale și carosabile, racorduri“, propus a fi amplasat pe Bulevardul Mamaia Nord, nr. FN, lot 2 și 3, CF 122736 din orașul Năvodari.

Informaţiile privind proiectul propus/memoriul de prezentare pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului de pe strada. Unirii nr. 23, din municipiul Constanța, şi la sediul titularului   Orient Ceramic SRL, de  pe strada I. Ghe. Duca nr. 81,  bloc L42, sc. A, ap. 10, municipiul Constanța Observaţiile publicului se primesc zilnic, la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului din Constanța.

Afaceristul Dorinel Turcu se poate lăuda și cu alte proiecte în domeniul imobiliar. În stațiunea Mamaia, acesta va construi un imobil cu opt etaje: iar în luna ianuarie a.c. a obținut actul de urbanism pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu necesar pentru reglementare acces și construire imobil P+5-8Etaje, cu funcțiunea de locuințe colective. Amplasamentul este situat pe Bulevardul Mamaia, la numărul 392, LOT 1, în stațiunea Mamaia. Certificatul de Urbanism are o valabilitate de 24 de luni.

Orient Construct Decor s-a războit cu Asociaţia Constanţa Altfel în instanţă

Amintim că investiţiile altei societăţi ale lui Dorinel Turcu s-au aflat în atenţia consilierilor locali şi în 2018, când era vizat un schimb de terenuri între Municipalitate și beneficiar, pentru ca firma să poată construi în parcarea din zona Hotelului Doina. Proiectul de hotărâre a fost atacat în instanță, în anul 2019, de către Asociația Constanța Altfel, care a solicitat, în primă fază, anularea schimbului terenului ce constituie domeniul privat al municipiului Constanta, în suprafață de 168 mp, cu terenul lot 1 rezultat în urma dezmembrării unui teren ce aparținea Orient Construct Decor. Însă, în luna septembrie a anului 2021, Asociația Constanța Altfel a pierdut definitiv procesul prin care încerca să anuleze schimbul de terenuri.

Informații despre societăţi

Orient Ceramic SRL a fost înființată la data de 14 martie 2005, având sediul social pe strada I. Ghe. Duca din municipiul Constanța. Administratori și asociați sunt Dorinel Turcu, cu 95% din capitalul social, și Eugenia Georgescu, cu 5% din capitalul social. Cifra de afaceri raportată pentru anul 2021 a fost de 83.208.703 lei, profitul de 18.048.628 de lei și datoriile de 51.683.220 de lei.

Orient Construct Decor SRL a fost înfiinţată în data de 15 decembrie 2015, având sediul pe strada Interioară numărul 2, din municipiul Constanța. Administratori și asociați sunt Dorinel Turcu, cu 51% din capitalul social, Alina Simona Turcu, cu 10% din capitalul social, și Eugenia Georgescu, cu 5% din capitalul social, precum și firma Dinamic Decor SRL, controlată de China Construction Development Limited, cu sediul în Kong Kong, cu 95% din capitalul social. Alina-Mihaela Panciu are 5% din capitalul social Dinamic Decor. Acesta a raportat pierderi pentru 2021, de peste 110.000 de lei.

Ca și Orient Construct Decor, care a raportat un minus de aproape 187.000 de lei, având un număr mediu de doi angajaţi.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.