Orient Construct, firma lui Dorinel Turcu, obţine încă un certificat de urbanism de la Primăria Constanţa, pentru un bloc de 8 etaje în Mamaia

0
985
Foto cu rol ilustrativ

Primăria municipiului Constanța a emis luni, 10 ianuarie a.c., Certificatul de urbanism privind elaborarea unui plan urbanistic de detaliu, în stațiunea Mamaia, în apropierea Hotelului Iaki, pentru construirea unui bloc de 8 etaje, locuințe colective.

Beneficiarul investiției, societatea Orient Construct Decor SRL, controlată de afaceristul Dorinel Turcu a obținut luni actul de urbanism, cu numărul 13, pentru elaborarea unui PUD pentru reglementare acces și construire imobil P+5-8Etaje cu funcțiunea de locuințe colective. Amplasamentul este situat pe bulevardul Mamaia, la numărul 392, LOT 1, stațiunea Mamaia. Certificatul de Urbanism are o valabilitate de 24 de luni.

Precizăm că și în anul 2020 municipalitatea a eliberat, pentru Orient Construct Decor SRL, un certificat de urbanism pentru elaborarea unui PUD. Documentul a fost solicitat în vederea elaborării Planului Urbanistic de Detaliu pentru o investiție în stațiunea Mamaia.

Orient Construct s-a “războit” cu Asociaţia Constanţa Altfel în instanţă. A câştigat

Amintim că investiţiile acestei societăţi s-au aflat în atenţia consilierilor locali şi în 2018, când era vizat un schimb de terenuri între municipalitate și beneficiar, pentru ca firma să poată construi în parcarea din zona hotel Doina. Proiectul de hotărâre a fost atacat în instanță, în anul 2019, de către Asociația Constanța Altfel, care a solicitat, în primă fază, anularea schimbului terenul ce constituie domeniu privat al municipiului Constanta, în suprafață de 168 mp, situat in stațiunea Mamaia, zona hotel restaurant Doina cu terenul lot 1, în suprafață  de 168 mp, rezultat în urma dezmembrării terenului aparținând Orient Construct Decor. Însă, în luna septembrie a anului 2021, Asociația Constanța Altfel a pierdut definitiv procesul prin care încerca să anuleze schimbul de terenuri.

Detalii despre Orient Construct

Societatea Orient Construct Decor SRL a fost înfiinţată la data de 15 decembrie 2015, având sediul pe strada Interioară, numărul 2 din municipiul Constanța. Administratori și asociați sunt Turcu Dorinel, acționar majoritar cu 51% din capitalul social, Turcu Alina Simona cu 10% din capitalul social și Georgescu Eugenia cu 5% din capitalul social, precum și persoană juridică societatea Dinamic Decor SRL, controlată de China Construction Development Limited, cu sediul în China, Kong Kong, cu 95% din capitalul social, și Panciu Alina-Mihaela, cu 5% din capitalul social. Cifra de afaceri raportată în anul 2020 a fost de 15.580 de lei, profitul net de -111.039 de lei și datorii de 12.194.350 de lei.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.