Clubul Sportiv Electrica a pierdut Baza Nautică de pe malul lacului Sitghiol, ocupată ilegal de o firmă aflată în faliment

0
3307
foto cu rol ilustrativ

Clubul Sportiv Electrica a pierdut procesul prin care solicita evacuarea societății Servicii Energetige Dobrogea din baza sportivă pe care o deține încă din anii 70 și care a fost construită chiar de către cei care au pus bazele acestui club.

În speță, reprezentanții Clubului Sportiv Electrica din Constanța s-au adresat instanței pentru a permite funcționarea acestuia în incinta bazei sportive aflată în Mamaia, pe malul lacului, în care funcționează Asociația Nautic Yachting Club. Cele două societăți au fost chemate în judecată, mai ales că, din câte se pare, SC Servicii Energetice Dobrogea dorește să înstrăineze atât baza sportivăm cât și terenul de sub ea, deși ambele imobile nu îi aparțin.

De precizat că la mijloc au intervenit și unele neînțelegeri între fosta și actuala conducere a Clubului sportiv, întrucât vechea conducere a refuzat să predea noii conduceri o parte din patrimoniu, respectiv ambarcațiuni, arhive și alte echipamente, motiv pentru care la Judecătoria Constanța a fost înregistrat, în 2019, un dosar civil pentru soluționarea acestei situații.

Mai mult decât atât, s-ar părea că unul dintre foștii membrii ai conducerii s-a asociat în conducereea Nautic Yachting Club, care ocupă în mod ilegal această bază sportivă și îi împiedică pe adevărații proprietari să intre în incintă.

Revenind la dosarul din instanță, pe data ded 25 februarie 2021, Judecătoria Constanța a respins acțiunea ca inadmisibilă, după care, vineri, 7 ianuarie 2022, după judecarea apelului formulat de Clubul Sportiv Electrica, instanța a respins și calea de atac.

Respinge ca nefondat apelul declarat de apelanta Clubul Sportiv Electrica Constanţa, în contradictoriu cu intimatele Servicii Energetice Dobrogea S.A. – în faliment, prin lichidator judiciar Consorţiul Maestro SPRL – As Insolv SPRL, şi Asociaţia Nautic Yachting Cub, împotriva sent. civ. din data 25.02.2021 pronunţată de Judecătoria Constanţa, în dosarul nr. 506/212/2021. Obligă apelanta la plata sumei de 1.000 lei către intimata Asociaţia Nautic Yachting Club, reprezentând cheltuieli de judecată (onorariu avocat apel)”.

Conducerea Clubului Sportiv consideră că se încearcă, pe această cale, desființarea indirectă a acestuia, prin lipsirea de patrimoniul care constă în baza nautică, ambarcațiuni, hangar, ponton și accesul la lacul Sitghiol.

De remarcat că, în încheierea de ședință nu este precizat dacă hotărârea judecătorilor instanței de apel este definitivă sau mai poate fi atacată cu recurs.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.