În Cogealac, elevii au învățat on-line ca să nu stea în frig

0
1316
FOTO: Facebook

În satul Râmnicu de Jos din comuna Cogealac, elevii au învățat săptămâna trecută on-line, deoarece era frig în clase. Centrala termică era defectă.

Cu două săptămâni înainte de Crăciun, centrala termică a Școlii Gimnaziale din satul Râmnicu de Jos din comuna Cogealac s-a defectat și a fost reparată abia week-endul trecut. Astfel, elevii care au revenit la cursuri de luni, 3 ianuarie a.c., au învățat on-line timp de o săptămână, pentru că în clase era frig, potrivit unor surse din localitate. Noroc că în Râmnicu de Jos învață doar clasele 0 – VI.

Din fericire, luni, 10 ianuarie a.c., când au revenit în bănci și elevii din ciclul primar, centrala termică funcționa și școala era încălzită. Aceasta a fost reparată în week-end.

Mai mulți părinți au prezentat problema, săptămâna trecută, deputatului USR de Constanța, Cristina Rizea, care a trimis o adresă primarului Cati Hristu, pentru a afla când va fi rezolvată aceasta, ce s-a făcut până acum în acest sens, care este firma care trebuie să efectueze lucrările necesare etc.

„În contextul dificil în care s-a desfășurat procesul educațional în perioada de pandemie care s-a scurs până acum, cunoscând cu toții cât de importantă este prezența fizică la școală a elevilor în cadrul procesului educațional, cât de mult este posibil, atâta timp cât incidența infectărilor cu COVID-19 nu depășește procentajul care obligă trecerea la școala online, luând în considerare anotimpul în care ne aflăm și faptul că discutăm, în special, despre elevi de vârste mici, am transmis primarului din Cogealac mai multe întrebări, pentru a afla de ce nu s-a putut repara centrala termică timp de aproape o lună“, ne-a declarat deputatul Cristina Rizea.

Ar trebui ca primarul Cati Hristi să răspundă parlamentarului de Constanța în maximum 30 de zile.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.