Afaceristul Dumitru Carapali insistă să construiască un hotel în zona Cazinoului din Mamaia

0
743
Zona Casino Mamaia

Încă de anul trecut, firma Magic Stil SRL și-a arătat intenția de a construi un imobil cu spații de cazare în zona Cazino din stațiunea Mamaia și a solicitat elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) în acest sens. Astfel, Comisia tehnică de amenajarea teritoriului și urbanism (CTATU) va analiza, din nou, acest proiect.

Este vorba despre „PUD – construire imobil P+2E – cazare turistică și comerț, stațiunea Mamaia, zona Cazino, investitor Magic Stil SRL – etapa demarare consultare publică“. Astfel, daca va fi avizat de CTATU, PUD-ul va intra in dezbatere publică, în atenţia constănţenilor.

Obiectul PUD-ului este stabilirea configurării pe terenul aflat în stațiunea Mamaia, pe amplasamentul unui spațiu comercial existent, parter, a unui viitor imobil cu funcțiuni principale de turism și comerț, conform Planului Urbanistic Zonal existent, cu regimul de înălțime P+2, astfel încât să fie îndeplinite cerințele funcționale și de calitate a construcției propuse, în relație cu construcțiile învecinate și, în special, cu ansamblul de clădiri ce constituie monumentul istoric în zona de protecție a cărui se află terenul, și anume ansamblul Cazino Mamaia.

Folosirea actuală a terenului este curți – construcții. Pe parcelă se află o construcție parter, cu funcțiunea de spațiu comercial. Suprafața terenului este de 113 mp. Conform Certificatului de urbanism 2623 din 08.09.2021, în care sunt menționate reglementările în vigoare pentru terenul în cauză, referitor la regimul tehnic al terenului, destinația stabilită prin planurile de urbanism este corespunzătoare Zonei A, UTR 8, pct. 51 – alimentație publică, cazare, comerț, servicii.

Zona se află în centrul stațiunii Mamaia, între Cazino și Castel (fostul Palat Regal). Clădirile de pe teren fac parte din zona Piațeta Cazino, conform certificatului de urbanism. În vecinătate se află, spre sud și est, o serie de localuri de alimentație publică și spații comerciale, și un hotel, iar spre nord, fostul complex Albatros (club Crash). Arhitectura zonei este variată, parțial rustică și parțial modernă, cu caracter neunitar și greu de asociat monumentului istoric.

Societatea Magic Stil a fost înființată în data de 12 ianuarie 1994, având sediul pe strada Delfinariului, numărul 6, din municipiul Constanța. Administrator este Cherata Carapali, care este și asociat, cu 25% din capitalul social, împreună cu Dumitru Carapali (75%). Cifra de afaceri raportată pentru anul 2022 a fost de 5.566.103 lei, profitul net de 512.161 de lei, iar datoriile, de 941.624 de lei, cu unsprezece angajați.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.