Frații Pavăl cer consultare publică pentru construirea unui magazin Dedeman în Constanța

2
11128

Frații Dedeman fac pașii legali pentru construirea unui magazin pe Bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanța și solicită demararea consultării publice în ceea ce privește Planul Urbanistic de Detaliu elaborat pentru acest obiectiv de investiții. În urmă cu două luni, a fost depus la instituția abilitată de mediu memoriul de prezentare a proiectului. De pe acel teren au fost deja demolate construcțiile existente, pentru a face loc noului imobil.

Pe masa Comisiei tehnice de amenajarea teritoriului și urbanism se va afla și proiectul „PUD – construire magazin materiale de construcție și anexe, B-dul I.C. Brătianu nr. 131, investitor Prefabricate Dobrogea SRL – etapa demarare consultare publică“.

Terenul este situat în Zona Industrială Palas, reprezintă fosta platformă a fabricii produselor din beton pentru construcții Prefabricate Dobrogea SRL Constanța. Terenul a fost ocupat de 34 de corpuri de clădire, ce făceau parte din fosta incintă a fabricii, cu un regim de înălțime parter, parter înalt și P+1, inactive și în stare de degradare. Acestea au fost autorizate spre desființare în baza unei proceduri separate. Avizul instituției abilitate de mediu a fost emis în acest sens în ultima zi a lunii decembrie 2022, firmei Prefabricate Dobrogea SRL, pentru frații Pavăl: desființarea construcțiilor de pe terenul unde a funcționat și sediul Somaco. Autorizația de demolare a fost eliberată de Primăria Constanța în luna februarie a.c. În timpul desfășurării lucrărilor de desființare, Garda de Mediu a amendat, luna trecută, de două ori, societatea Robdenis, care s-a ocupat de demolare.

De menționat că Primăria Constanța a emis și certificatul de urbanism pentru construirea magazinului Dedeman pe Bulevardul I.C. Brătianu, pe terenul achiziționat de la Grigore Comănescu de către cei doi frați.

Imobilul identificat cu nr. cadastral 254165 este proprietatea societății Prefabricate Dobrogea SRL, având înscris drept de ipotecă legală în favoarea Dedeman SRL, firmă controlată de către frații Dragoș și Adrian Pavăl. Pe acest teren, administraţia locală voia să construiască un parc industrial, susţinând că are drept de preemţiune asupra acestuia. Consiliul Local a respins, însă, proiectul. La acel moment, reprezentaţii Prefabricate Dobrogea SRL au susţinut că Primăria Constanţa nu mai avea acest drept, deoarece expirase termenul legal în care și-l putea exercita.

Loredana MIHAI

Citește și:

2 COMENTARII

  1. Oare cita “spaga” or fi dat fratiorii ? Parca se construiesc in afara orasului si nu interior. Or sa mai strice si drumul -soseaua cu transporturile lor. Sau sa le aduca cu trenul. Ca-i pe partea opusa. Poate-si cumpara si cateva garnituri de tren fratiorii. Au cam inceput sa o arda pe preturi mari si multe turcisme. Si la bani de bani , dar calitate de cacas. Pacat. La-nceput erau ok .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.