Magistrații constănțeni au pus sechestru pe toate bunurile individului care a violat, de mai multe ori, o copilă!

0
1491
Foto cu rol ilustrativ

George Focan a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare, pentru viol în variantă agravantă, în formă continuată. Decizia Judecătoriei Medgidia nu este definitivă, iar apelul a fost înregistrat la Curtea de Apel Constanța. Termenul a fost fixat pentru data de 16.11.2023. Totodată, judecătorii au dispus instituirea sechestului pe bunurile inculpatului.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Castelu, a ajuns în atenția oamenilor legii spre sfârșitul anului 2022, după ce a întreținut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 11 ani. La solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, individul a fost arestat.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, la data de 16.11.2022, au formulat propunere privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul George Focan, în vârstă de 27 de ani, din Castelu, județul Constanţa, aflat în stare de reţinere, pentru comiterea în formă continuată a infracţiunii de viol, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 218 alin. 1 și alin. 3 lit. a, b și c Cod penal, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal“, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că, în perioada 2020 – 2022, inculpatul, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a întreținut raporturi sexuale cu minora G.G.N., în vârstă de aproximativ 11 ani la data consumării infracțiunii, profitând de imposibilitatea acesteia de a-și exprima voința, ca urmare a vârstei fragede.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru viol, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Medgidia, pe 7.12.2022. Iar pe 29.08.2023, a fost condamnat.

Condamnă pe inculpatul F.G (…), la pedeapsa de 10 (zece) ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol în varianta agravată, în formă continuată. Pedeapsa închisorii se execută în regim de detenție. (…) Obligă inculpatul la plata către partea civilă G.G.N. a sumei de 50.000 de lei, cu titlu de daune morale. Dispune înfiinţarea sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului F.G., în vederea garantării reparării prejudiciului moral produs prin infracţiune, până la concurența sumei de 50.000 de lei“, potrivit minutei judecătorești.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.