AFI Constanța a reluat licitația pentru reabilitarea unei clădiri cu bulină roșie din Zona Peninsulară

0
201
Imagine cu rol ilustrativ

Administrația Fondului Imobiliar (AFI) Constanța (fosta RAEDPP) a lansat, din nou, licitația publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare a unui imobil cu bulină roșie de pe strada Callatis numărul 26, din Zona Peninsulară.

Contractul a fost scos la licitație în luna august a.c., însă nicio firmă nu a fost interesată de această achiziție, astfel că aceasta a fost reluată. Valoarea estimată, fără TVA, a achiziţiei este de 1.308.646,90 lei, iar durata contractului este de un an.

Prin această procedură, AFI Constanța (fosta RAEDPP) achiziționează servicii de proiectare, asistență tehnică și execuție lucrări, având în vedere starea tehnică a clădirii, confirmată de prezența tasărilor diferențiate ale fundațiilor, ce au produs fisuri foarte mari în fundații, pereți, planșee și motivat de faptul că structura de rezistență nu mai asigură cerințele minimale la seism, iar clădirea prezintă regularitate parțială în elevație și nici nu există stâlpi și centuri.

Clădirea are regimul de înălțime Demisol + Parter, cu dimensiunile maxime de 22,33 x 9,65, având fundații de piatră, structura zidărie portantă, planșee din lemn reazemă pe pereții din zidărie de cărămidă, la demisol parțial de piatră, buiandrugii sunt din zidărie ce reazemă pe elemente metalice, acoperișul-șarpanta din lemn cu învelitoare din olană ceramică, scările sunt realizate din beton.

Structura de rezistența actuală a construcției este nesatisfăcătoare, fiind încadrată în clasa de risc seismic RșII, din care fac parte construcțiile care, sub efectul cutremurului, pot suferi degradări structurale majore.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.