Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură intenționează să dezvolte facilități pescărești în Portul Midia

0
97

Agenția Națională de Pescuit și Acvacultură a depus la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța un memoriu general de prezentare a unui proiect ce vizează întocmirea unui PUZ în vederea amenajării de facilități pescărești în Portul Midia.

Beneficiarul dorește, prin documentația depusă la instituția abilitată de mediu din Constanța, să stabilească condiţiile optime în care se poate interveni, pentru realizarea de construcții pe amplasamentul avut în vedere: teren intravilan – Trup B din Năvodari. Suprafața totală a terenului care a generat P.U.Z.-ul este de 17.885 mp.

Terenul studiat, care aparține intravilanului localității Năvodari, va face parte din zona destinată facilităților pescărești. PUZul propus include și construirea unui cheu şi realizarea danelor pentru nave costiere.

Planul urbanistic zonal stabileşte condiţiile de amplasare şi funcţiunile pentru care se permite autorizarea de construire, condiţiile de densitate acceptate, condiţiile estetice, de calitate a funcționării activităților permise, de circulaţie şi de mediu, în corelare cu reglementările urbanistice din zonele cu funcţiuni similare. El are caracter de reglementare specifică pentru zona studiată și asigură corelarea dezvoltării urbanistice a zonei cu Planul Urbanistic General al localității.

Astfel, prin PUZ se stabilesc obiectivele și reglementările de urbanism: permisiunile și restricțiile necesare a fi aplicate în utilizarea terenurilor și conformarea construcțiilor în zona studiată.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.