Alcoolemie record: 2,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul unui șofer depistat în trafic

0
276
Polițiștii au testat șoferii cu etilotestul Foto: Cătălin Schipor

Mai mulți șoferi au fost depistați în trafic, la Constanța, după ce au consumat cantități considerabile de alcool. Nu ar fi ceva nou, însă un șofer a fost găsit cu o alcoolemie exagerată, încât și polițiștii s-au mirat cum de mai era în stare să țină volanul și nu a intrat în comă alcoolică.

Astfel, la data de 15 februarie a.c., în jurul orei 16.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe aleea Mălinului din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 2,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Soferului i-a fost întocmit dosar penal.

Pe lângă acesta, au mai fost și alte cazuri.

Tot pe data de 15 februarie a.c., în jurul orei 07.00, patrula mixtă, formată din polițist al Secției 2 și jandarm din cadrul G.M.J. Tomis Constanța, a identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 12.20, patrula mixtă, formată din polițist al Secției 1 și jandarm din cadrul G.M.J. Tomis Constanța, a identificat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism pe bulevardul Tomis din municipiul Constanța. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că autoturismul avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare provizorii expirată.

La data de 15 februarie a.c., în jurul orei 20.30, polițiști din cadrul Secției 7 Rurală Crucea au identificat un bărbat, de 32 de ani, care a condus un autoturism pe raza localității Ghindărești. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta figura în bazele de date cu permisul reținut. Totodată, acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 16 februarie a.c., în jurul orei 01.00, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au identificat un bărbat, de 36 de ani, care a condus un autoturism pe raza comunei Valu lui Traian, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În toate cauzele au fost întocmie dosare de cercetare penală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.