Alegeri contestate la UOC! Dr. Unc nu a avut succes în instanță: Tribunalul Constanța i-a respins acțiunea ca nefondată!

0
663
Octavian Unc

Profesorul universitar dr. Dumitru Octavian Unc  a decis să conteste în instanță organizarea alegerilor pentru desemnarea rectorului Universității Ovidius. În prag de alegeri, pe portalul Tribunalului Constanța a apărut dosarul cu nr. 3166/118/2020.

Însă, Tribunalul Constanța a “respins acțiunea promovată de reclamantul Octavian Dumitru Unc, în contradictoriu cu pârâta Universitatea Ovidius din Constanța, ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanța. Pronunţată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, azi, 23.06.2020“.

Menționăm faptul că inițial medicul Unc, candidat pentru funcția de rector al UOC, s-a adresat Judecătoriei Constanța, dosarul 11978/212/2020, având ca obiect “ordonanță prezidențială”, în calitate de reclamant. Însă, Judecătoria a declinat soluţionarea cauzei: “Admite excepţia necompetenței materiale a Judecătoriei Constanţa. Declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe reclamantul Octavian Dumitru Unc în contradictoriu cu pârâta Universitatea Ovidius din Constanța în favoarea Tribunalului Constanţa, Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Fără cale de atac. Pronunţată azi, 18.06.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Facem precizarea că alegerile pentru desemnarea rectorului Universității Ovidius din Constanța se vor desfășura miercuri, 24.06.2020, între orele 08.00 -20.00, conform calendarului aprobat prin HS nr. 252 din 04.06.2020. Cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea Rectorului, dacă este cazul, este programat pentru 1 iulie.

Candidații sunt conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu, prof.univ.dr. Dumitru Octavian Unc, prof.univ.dr. Mamut Eden. Precizăm că Tiberius Dănuț Epure a primit aviz negativ, dar a contestat decizia în instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.