Plajele, aproape pustii din cauza vremii capricioase. Ce ne rezervă luna iulie

0
1115

Litoralul românesc este aproape pustiu. Asta pentru că unii oamenii se tem de coronavirus, iar alţii din cauza prognozei meteo care arată coduri galbene, portocalii sau chiar roşii de vreme rea, decid să nu mai vină la mare. Pe plajă sunt ocupate doar primele rânduri de şezlonguri, iar hotelierii spun că au cu foarte puțin clienți, deoarece vremea i-a speriat chiar și pe constănțeni.

În cursul zilei de marți, 23 iunie, a.c., la plaja Modern nu s-au avântat prea mulți oameni să stea pe nisip și cu atat mai putini să intre în apă, deși apa mării are în jur de 22-24 de grade. Cu toate acestea, vremea instabilă din ultima săptămână i-a făcut pe oameni să stea în case sau să prefere să meargă la plimbare ori în mall-uri. Pentru că vremea este capricioasă, pe plajă, unii administratori de localuri nu s-au grăbit cu lucrările de amanajare. Și au amânat petrecerile pentru săptămâna viitoare. Turiștii care au riscat și au străbătut sute de kilometri să ajungă pe litoral s-au putut totuși bucura ore întregi de soare, de mare și de multă liniște.

Cum va fi vremea în luna iulie

Cu toate acestea în luna lui cuptor nu mai sunt așteptate atât de multe averse. Clima în luna iulie în Constanța este relativ uscată. Temperaturile sunt până la 29°C. În medie, temperatura minimă înregistrată este de 22°C. Astfel, temperatura minimă pentru luna iulie în Constanta este 25°C.

Până pe 27 iunie variaţiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative de la o zi la alta, înregistrându-se valori de 25…26 de grade, în medie. Ulterior datei de 27 iunie, temperaturile maxime vor creşte uşor şi treptat până spre valori medii în jurul a 29 de grade în zilele de 29 şi 30 iunie, apoi vor scădea spre 27 de grade, valoare ce va fi de interes pentru sfârşitul celei de-a doua săptâmâni de prognoză (în zilele de 04 şi 05 iulie). Pe tot parcursul intervalului de prognoză nu vor fi variaţii notabile ale temperaturiilor minime, astfel că la scară regională acestea vor fi cuprinse între 17 şi 19 grade, în medie. Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilităţii atmosferice va fi ridicată până pe 25 iunie.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.