Alertă în IPJ Constanța: 13 polițiști au fost confirmați pozitiv la SARS COV-2 și au intrat în izolare

0
2600

Alertă în cadrul IPJ Constanța: mai mulți polițiști au fost confirmați pozitiv la SARS-Cov2 și au ajuns în izolare. Potrivit protocoalelor, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) trebuie să înceapă efectuarea unor anchete epidemiologice.

Polițiștii constănțeni au intrat în alertă, asta după ce, în ultima perioadă, peste 10 polițiști au intrat în izolare, fiind confirmați pozitiv la SARS COV-2. Colegii celor confirmați se tem ca nu cumva să se infectat și ei.

Contactat telefonic, liderul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Constractual (SNPPC) – comisar-șef de poliție Vasile Zelca a declarat, pentru ”Focus Press”, faptul că polițiștii cu care au intrat cei confirmați se tem pentru sănătatea lor și a familiilor lor.

”În prezent avem 13 cazuri de polițiști confirmați cu SARS-COV-2, așteptăm cu îngrijorare să se efectueze ancheta epidemiologică, astfel încât să evităm un colaps în cadrul IPJ Constanța, ținând cont de faptul că respectivii polițiști au lucrat la diverse cazuri împreună cu alți colegi cu care au intrat în contact, dar și cu publicul. De asemenea, colegii care au fost în contact cu aceștia, noi, ca sindicat, i-am sfătuit să ia din proprie inițiativă legătura cu cei de la DSP, pentru a comunica faptul că au fost contacți direcți ai cu cei confirmați, iar după o scurtă evaluare făcută de specialiști, să se stabilească dacă aceștia trebuie să stea izolați în cele 14 zile și pentru a evita răspândirea bolii. Cei care au fost confirmați sunt în izolare înm acest moment”, a declarat, pentru Focus Press, comisar-șef de poliție Vasile Zelca, șeful SNPPC Constanța.

Tot Zelca a mai precizat că, dacă nu se vor face anchete epidemiologice, ar putea izbucni adevărate focare în cadrul unor secții de poliție.

Precizăm că, în continuare, aşteptăm precizări din partea IPJ Constanţa, într-un termen rezonabil.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.