Alertă în sudul litoralului: mai multe persoane se află în pericol de înec: unele sunt dispărute în mare, altele resuscitate pe plajă

0
1392
Echipajele SMURD au intervenit pentru a salva persoana înecată. FOTO ISU Dobrogea

Misiuni dificile pentru militarii din cadrul ISU Dobrogea. În tot sudul litoralului începând de la Vama Veche până în Olimp sunt angrenate toate forțele inspectoratului, deoarece s-au primit foarte multe apeluri la 112 în ceea ce privește persoane înecate sau dispărute în mare.

Astfel, în sudul litoralului se află ca forțe terestre 4 ambulanțe SMURD și mai multe șenilate. Pe mare este ambarcațiunea din Portul Mangalia și echipaje de scafandrii, iar aerian elicopterul SMURD care desfășoară activități de căutare salvare sau acordare prim ajutor medical.

Cel puțin 7 persoane printre care copii, sunt fie dispăruți în mare, fie în pericol de înec sau resuscitati pe plajă. ”În momentul de față încă se primesc apeluri pe 112 din zona menționată. Am solicitat și forte suplimentare astfel au venit patru ambulanțe saj B2, o ambulanță saj C, nave de la ARSVOM și reprezentanții Gazii de Coastă”, au precizat reprezentanții ISU Dobrogea.

Update h 13.30

Potrivit reprezentanților SAJ în stațiunea Olimp un bărbat de aproximativ 75 de ani a decedat. Acesta a fost scos din apele mării și nu a răspuns la protocolul de resuscitare.

În stațiunea Jupiter, un alt bărbat a fost scos din apă de salvamari, conștient. El a refuzat transportul la spital.

Totodată, în stațiunea Neptun, o altă persoană care se afla în pericol de înec a fost scoasă la timp din mare. Acesta a refuzat transportul la spital.

De asemenea, în stațiunea Vama Veche, trei persoane care au primit îngrijiri medicale au refuzat transportul la spital.

În stațiunea Venus o femeie a fost scoasă din apă în stop cardio respirator și i s-au aplicat manevrele de resuscitare. Femeia a prezentat semne vitale și a fost transportată de urgență la Spitalul Județean Constanța.

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.