Alertă la Galați: Posibilă infectare în masă. „În ultimele zile avem un aflux mai mare de cetățeni pe străzi”

0
514
sursa foto: g4media.ro

Este alertă la Galaţi, după ce anchetele epidemiologice au stabilit că există transmitere comunitară a coronavirusului în două cartiere din oraş. S-au confirmat mai multe cazuri de infecţie în zone. Prefectura le cere oamenilor să aibă o conduită socială responsabilă.

Gabriel Avrămescu, prefectul municipiului Galați: Solicităm gălățenilor să aibă același comportament responsabil pe care l-au avut până acum, pentru că așa cum știți, noi am fost primul județ care instituit purtarea măștilor în spații publice închise.

Am constatat în urma cartografierii cazurilor – cartografiere pe care au realizat-o specialiștii epidemiologi de la nivelul DSP-ului și spitalului de boli infecțioase – că au fost câteva zone în oraș în care au fost pasageri din autocarele care s-au întors din Turcia. În acele zone am constatat în ultimele două săptămâni că au apărut cazuri răzlețe fără link epidemiologic.

Cartierele Micro 17 şi Micro 39 din Galaţi sunt monitorizate de autorităţi, după ce Direcţia de Sănătate Publică(DSP) a constatat că există transmitere comunitară a virusului Covid-19, potrivit unui comunicat, scrie digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.