Deturnare de fonduri: anchetă asupra achiziţionării supraevaluate a 100 de ventilatoare medicale

0
335

Parchetul din Panama a anunţat sâmbătă o anchetă pentru deturnare de fonduri în achiziţia a 100 de ventilatoare medicale pentru 5,2 milioane de dolari, un total presupus supraevaluat, necesare tratamentului pacienţilor afectaţi de noul coronavirus, notează AFP.

“Din cauza presupusei nereguli în achiziţionarea a 100 de ventilatoare medicale pentru pacienţii loviţi de COVID-19, biroul procurorului anticorupţie s-a sesizat din oficiu şi a deschis o anchetă”, a făcut cunoscut Parchetul într-un comunicat.

La rândul său, guvernul a ţinut să precizeze că preţul ridicat al acestor achiziţii se explică prin cererea importantă la nivel mondial.

“Este acum o cerere sălbatică, dar sălbatică în lumea întreagă pentru acest produs al cărui preţ a crescut mult”, a explicat vineri viceministrul Preşedinţiei, Juan Carlos Munoz, care a condus echipa de experţi aprobând achiziţia suspectă.

“Viaţa unei fiinţe omeneşti nu are preţ şi facem tot ce putem pentru a obţine echipamentul de care avem nevoie în timp util şi la preţul pieţii”, a adăugat responsabilul.

Panama numără 5.300 de cazuri de contaminare cu COVID-19 pentru 154 de decese, bilanţul cel mai grav din America Centrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.