Alertă meteo! S-a emis cod galben de ninsori

0
157

Meteorologii anunţă ninsori în întreaga ţară, până joi dimineaţă. În plus, a fost emis şi un Cod galben care vizează Bucureştiul şi 14 judeţe, cantităţile de precipitaţii fiind însemnate. Vremea va fi deosebit de rece miercuri şi joi, mai precizează meteorologii.

De marţi seară, până joi la ora 10:00, meteorologii anunţă că aria precipitaţiilor moderate cantitativ va cuprinde treptat Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Banatului şi zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.

Elena Mateescu, directorul ANM, a transmis cât timp se vor manifesta fenomenele meteorologice specifice iernii. „Este cod galben de ninsori, până joi dimineaţă la ora 6:00, pentru ninsori însemnate cantitativ şi local strat de zăpadă consistent în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, în zona munţilor Banatului, Carpaţii Meridionali şi de Curbură, pentru că începând din această noapte, mâine şi chiar până în dimineaţa zilei de joi va ninge însemnat cantitativ. Vorbim şi de intensificări ale vântului, cu viteze de 45 până la 55 km/h, temporar viscolind ninsoarea”, a declarat Elena Mateescu.

A.V.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.