Târgurile de miei rămân închise, exporturile cresc

0
100
Carne de miel în piață

Începe Postul Paștelui și se pregătesc și crescătorii de miei să-şi vadă profitul. Nu știu dacă vor câștiga ceva, pentru că i-au costat mult furajele, scumpite de secetă, iar târgurile nu par să se redeschidă din cauza pandemiei. Oamenii cer din nou ajutor autorităţilor, să poată vinde carnea în țară, potrivit știri.tvr.ro.

Simona Basalic, directorul DSVSA Constanţa, susţine că până la acest moment nu a primit nicio informare oficială în acest sens, motiv pentru care nu se poate pronunţa pe acest subiect. Autorităţile nu exclud posibilitatea identificării unor soluţii aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut.

15 lei pe kg pentru mieii vii și 30 pentru cei sacrificați. Atât speră să obțină Mihai, un fermier din Giurgiu, pe care l-a costat mai mult anul acesta creșterea și îngrijirea celor aproape 1000 de ovine.

Un fermier din județul Buzău a găsit o soluție să facă economie și hrănește animalele cu lucerna și porumbul cultivate pe terenul agricol al fermei. Se laudă că și carnea e mai bună. Soluții nu s-au găsit însă pentru târgurile de miei, o tradiție la noi, înainte de Paște. Crescătorii le cer sprijin autorităților.

În fermele din România cresc aproape 14 milioane de ovine. Cele mai multe se dau la export, timp în care clienții români duc dorul cărnii de miel crescut la noi. În medie, un român consumă anual puțin peste 2 kilograme și jumătate de carne de oaie sau miel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.