Alte cinci blocuri din Cernavodă vor intra într-un amplu proces de reabilitare termică

0
359
Reabilitare termică a blocurilor din Cernavodă. FOTO Primăria Cernavodă

Orașul Cernavodă se află într-o continuă dezvoltare urbană, motiv pentru care mai multe investiții se află în derulare. Administrația locală intenționează ca unitatea administrativ-teritorială să aibă o infrastructură modernă, cu un sistem social calitativ, cu o economie bine calculată, precum și un mediu curat.

Cernavodă este una dintre localitățile care urmărește să sporească nivelul de confort al cetățenilor, reabilitarea termică a blocurilor fiind una din prioritățile conducerii orașului. Prin urmare, obiectivul de investiție „Reabilitarea termică a 5 blocuri de locuințe“ se află în plină desfășurare.

Lucrările la blocurile 1, 3, 8 și 10, de pe strada Plantației, precum și la blocul B de pe strada Pinilor se execută conform graficelor, în termenele stabilite prin contract.

Reabilitarea constă în izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a ușilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuințe, închiderea balcoanelor/logiilor cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei/ planșeului peste ultimul nivel, precum și izolarea termică a planșeului peste subsol.

Investiția ce vizează reabilitarea termică prezintă multiple avantaje, ea conducând la reducerea substanțială a costurilor de întreținere pentru locuitori, cu până la 30 – 40%. Economiile la energia termică nu sunt deloc neglijabile.

Finanțarea pentru executarea lucrărilor de reabilitare termică este de 60% din alocații de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, și 40% din fonduri aprobate anual, cu această destinație, din bugetul local.

Până în prezent, în orașul Cernavodă, pe lângă cele cinci în curs de reabilitare, au fost finalizate prin același program privind creșterea energetică, alte zece blocuri.

Totodată, administrația locală mai are semnate contracte de finanțare cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice pentru încă patru blocuri, ce se află momentan la stadiul de autorizare.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.