Alte peste 15.000 de doze de vaccin Moderna ajung la Constanța

0
161

Vineri, alte peste 100.000 de doze de vaccin antiCOVID Moderna vor ajunge în România. Acestea vor fi, apoi, distribuite în centrele regionale de depozitare.

Un număr de 106.800 de doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri, 12 martie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“. Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră.

Acestea vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino“ este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (A.N.M.D.M.R.), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:
– Centrul Național de Stocare București: 32.600 de doze;
– Centrul Regional de Depozitare Brașov: 5.600 de doze;
– Centrul Regional de Depozitare Cluj: 11.200 de doze;
– Centrul Regional de Depozitare Constanța: 15.400 de doze;
– Centrul Regional de Depozitare Craiova: 2.800 de doze;
– Centrul Regional de Depozitare Iași: 18.200 de doze;
– Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 21.000 de doze.

Ca urmare a primirii autorizației din partea A.N.M.D.M.R., Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino“ poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006, privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.