Un nou vaccin recomandat pentru prevenirea COVID-19: e nevoie de o singură doză

0
228
Janssen - Johnson&Johnson

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat acordarea unei autorizații pentru introducerea pe piață a vaccinului antiCOVID Janssen. Acesta poate fi administrat persoanelor cu vârsta de minim 18 ani.

După o evaluare amănunțită, Comitetul pentru medicamente umane al EMA a concluzionat că datele privind vaccinul îndeplinesc criteriile de eficacitate, siguranță și calitate. Vaccinul Janssen este al patrulea vaccin recomandat în U.E. pentru prevenirea COVID-19, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 din România.

„Cu această ultimă opinie pozitivă, autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor“, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA. Potrivit lui, acesta este primul vaccin care poate fi utilizat ca doză unică.

Analiza datelor din studiile clinice arată o reducere de 67% a numărului de cazuri simptomatice COVID-19, după două săptămâni, la persoanele care au primit vaccin COVID-19 Janssen (116 cazuri din 19.630 de persoane), comparativ cu persoanele cărora li s-a administrat placebo (348 din 19.691 de persoane).

Efectele secundare ale vaccinului COVID-19 Janssen din studiu au fost, de obicei, ușoare sau moderate si tranzitorii, durata lor fiind de maximum câteva zile.

Siguranța și eficacitatea vaccinului vor continua să fie monitorizate pe măsură ce va fi utilizat în întreaga Uniune Europeană, prin sistemul de farmacovigilență al U.E. și studii suplimentare efetuate de către companie și autoritățile europene.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.