Ambasada SUA din România, mesaj pe Facebook: “Rusia a invadat Republica Moldova, Georgia, Ucraina şi nu a mai plecat. Cine este agresorul?”

0
323

Ambasada SUA din România a transmis un mesaj atipic pe reţelele de socializare, în contextul discuţiilor intense la nivel înalt, între NATO și Rusia. Administratorii paginii de Facebook a Ambasadei SUA din România atrag atenţia, într-o postare pe Facebook, că Rusia a invadat mai multe ţări foste comuniste începând cu anii 90, din care nu a mai plecat şi întreabă retoric cine este agresorul.

Reprezentanții Statelor Unite amintesc trei momente din istoria recentă în care Rusia a agresat state din vecinătatea României.

“Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992… și nu a mai plecat.

Rusia a invadat Georgia în 1991-1993 și apoi în 2008… și nu a mai plecat.

Rusia a invadat Ucraina în 2014… și nu a mai plecat.

Vedeți un tipar aici?

Cine este agresorul?”, este mesajul postat pe Facebook.

Postarea ambasadei SUA vine în contextul în care Rusia a organizat exerciţii cu 3.000 de militari la graniţa cu Ucraina, la o zi după discuţiile cu SUA de la Geneva. Moscova cere Occidentului garanţii cu privire la o oprire a extinderii NATO către frontierele ruse şi mai ales în Ucraina. Însă SUA au respins ferm solicitarea Rusie. Adjuncta secretarului de stat Antony Blinken şi şefa delegaţiei americane, Wendy Sherman, a declarat luni că aşa-zisele propuneri de securitate ale Rusiei sunt inacceptabile şi că SUA nu vor permite nimănui să pună capăt „politicii uşilor deschise” a NATO.  

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.