Centrul Social de Urgență Phoenix din municipiul Tulcea, pregătit pentru a adăposti oamenii străzii

0
78
Centrul Social de Urgenta Phoenix Tulcea. FOTO Facebook

Autoritățile tulcene face apel la locuitorii municipiului, date fiind temperaturile scăzute din ultimele zile și mai ales nopți, pentru a semnala cazurile sociale în imposibilitatea de a se adăpost.

Reprezentanții Centrului Social de Urgență Phoenix, instituție aflată aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă şi Protecţie Socială Tulcea face un apel la cetățeni de a nu trece indiferenți pe lângă persoanele fără adăpost.

La ora actuală sunt cazate în Centru un număr de 33 persoane. Deși este foarte frig afară, ultima solicitare a fost în noaptea de 11 spre 12 ianuarie când, un fost beneficiar, identificat de către Poliția Locală în urma unei razii, a fost adus și plasat în carantina Centrului.

„Ca în fiecare iarnă, suntem pregătiți să cazăm persoanele vulnerabile, pe perioada iernii, peste numărul maxim de 50 locuri. În acest sens, dispunem de saltele suplimentare, canapele extensibile și spații care pot fi amenajate ca și camere de urgență.

Pentru rezidenți, centrul oferă servicii integrate în urgență și posturgență: de la igienizare, cazare, hrană, evaluarea stării de sănătate/filtre de igienă, evaluare socială și psihologică, până la servicii de consiliere, educație pentru sănătate, sprijin în vederea orientării pe piața muncii, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă, sprijin pentru obţinerea altor drepturi şi beneficii“, au precizat reprezentanții Centrului.

Cei care văd astfel de cazuri sunt rugați să le îndrume către Centrul de pe strada Navaliștilor nr. 13, sau dacă dacă starea de sănătate a celui găsit în stradă este pusă în pericol, să sune la 112.

Perioada de ședere în centru este delimitată strict de nevoile și evoluția personală, aceasta putând ajunge la 1 an, cu posibilitate de prelungire până la maxim 2 ani, cu mentiunea că pot fi cazate și persoanele care au beneficiat de servicii în cadrul Centrului în perioadele anterioare și din diverse motive acestea au încetat.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.