Amendamentul PSD pentru finanțarea înființării Spitalului Regional de Pediatrie a fost respins

0
183

Printre miile de amendamente depuse de Partidul Social Democrat la Legea Bugetului 2021 s-a numărat și unul deosebit de important pentru municipiul și județul Constanța: finanțarea înființării Spitalului Regional de Pediatrie în Constanța.

Senatorul P.S.D. de Constanța, Felix Stroe, și deputații P.S.D. de Constanța, Cristina Dumitrache, Horia Țuțuianu și Lucian Lungoci, sprijiniți de întregul grup parlamentar P.S.D., au depus un amendament la Legea Bugetului 2021, pentru alocarea sumei de 3 milioane de lei pentru „Realizarea studiului de fezabilitate și proiectare ale obiectivului de investiție Spitalul Județean Regional de Pediatrie Constanța“.

Sursa de finanțare ar fi fost diminuarea cu aceeași sumă a bugetului Ministerului Finanțelor – Acțiuni Generale, anexa nr. 3/65/02 Capitolul 5001 – „Cheltuieli – buget de stat“.

Amendamentul a fost susținut în plenul reunit al Parlamentului de către senatorul P.S.D. de Constanța, Felix Stroe: „Sprijin acest amendament, pentru că este vorba de înființarea unui spital! Pentru că este vorba de viața copiilor județului Constanța, al cărui reședință este unul dintre cele mai mari orașe ale României! Viața a făcut ca, în ceea ce privește unitățile sanitare, spitalele existente să fie absolut insuficiente.

Constanța primește în sezonul estival peste un milion și jumătate de vizitatori! (…) Vă rog să îmbrățișați acest proiect și să votați amendamentul. Măcar cei care sunteți parlamentari constănțeni…“

Amendamentul a fost respins, toți parlamentarii P.N.L. și U.S.R.-P.L.U.S. de Constanța votând împotrivă, a transmis senatorul P.S.D. de Constanța, Felix Stroe.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.