Hoții de haine au ajuns în spatele gratiilor

0
136

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța au cerut arestarea indivizilor care se ocupau cu furtul de haine de firmă din magazinele din țară și pe care le vindeau mai apoi prin intermediul internetului, „cu reducere“. În urma analizării probelor, instanța de judecată a emis mandate de arestare pentru 30 de zile pe numele acestora.

Anchetatorii au reținut în sarcina persoanelor anchetate, trei bărbați, că, în perioada 16 ianuarie – 28 februarie, în repetate rânduri, pe timp de zi şi pe timp de noapte, au luat, cu scopul de a-şi însuşi pe nedrept, articole vestimentare din magazinele situate în centre comerciale din județele Bacău, Brăila, Argeş, Prahova, Dolj, Iaşi şi Vrancea, pe care le-au sustras prin înlăturarea sistemelor antifurt cu care erau asigurate.

Valoarea bunurilor sustrase de cei trei inculpaţi în perioada 27 – 28 februarie, găsite asupra acestora cu ocazia prinderii în flagrant, este în valoare de 10.793,1 lei, prejudiciul total fiind în curs de stabilire.

De asemenea, s-a stabilit că inculpaţii R.C. şi Ş.G.D. obişnuiau să vândă pe raza judeţului Constanţa articolele vestimentare sustrase, pentru un preţ de 50% din cel afişat pe etichete.

Pe 1 martie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a formulat propunere de arestare preventivă pentru 30 zile a inculpaţilor:

  • R.C., în vârstă de 29 ani, cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prev. de art. 228-229 al. 1 lit. b şi e Cod penal, cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal şi art. 35 al. 1 Cod penal (21 acte materiale),
  • Ş.G.D., în vârstă de 29 ani, cunoscut cu antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prev. de art. 228-229 al. 1 lit. b şi e Cod penal, cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal şi art. 35 al. 1 Cod penal (21 acte materiale), şi
  • C.D.D., în vârstă de 20 ani, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, prev. de art. 228-229 al. 1 lit. b şi e Cod penal, cu aplic. art. 77 lit. a Cod penal şi art. 35 al. 1 Cod penal (15 acte materiale).

Propunerea parchetului a fost admisă, fiind emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Constanţa mandatele de arestare preventivă pentru 30 zile pe numele inculpaţilor R.C., Ş.G.D. şi C.D.D..

Cercetările vor fi efectuate în continuare de organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispusă o soluţie în cauză faţă de inculpaţii R.C., Ş.G.D. şi C.D.D..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.