Amenzi de 60 de mii de lei aplicate de autorități, în urma controalelor desfășurate pe litoral

0
250
Fortele de ordine au verificat dacă se respectă normativele în vigoare

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției de Sănătate Publică, au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber.

Peste 180 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor, au fost verificate 96 de societăți comerciale și au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 59.700 de lei, dintre care 22 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 30 pentru pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 90 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat 5 controale la obiective de pe litoral (unități de turism, cluburi și discoteci). În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 38 de deficienţe, fiind aplicate 31 de avertismente şi 7 sancțiuni contravenționale prevăzute cu amendă, în valoare totală de 32.500 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor”, se arată în comunicat IPJ Constanța.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.