GALERIE FOTO – Novak Djokovic a pierdut tot la US Open

0
232
Foto: Getty Images

Liderul mondial, Novak Djokovic, a fost descalificat de la US Open, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge. United States Tennis Association a anunțat și sancțiunile stabilite în acest caz.

Incidentul a avut loc în primul set al meciului din optimile turneului american, cu Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP, la scorul de 5-6, după ce adversarul său reuşise break-ul. Supărat, la finalul game-ului, Novak Djokovic a trimis o minge cu racheta către fundul terenului, aparent fără intenţia de a lovi pe cineva. După o discuție cu arbitrul principal, Soeren Friemel, sârbul a fost exclus din turneu.

United States Tennis Association (Federația Americană de Tenis) a anunțat deja și sancțiunile stabilite în cazul jucătorului sârb.

“În concordanţă cu regulamentul turneului de Grand Slam, după acţiunea intenţionată de a trimite o minge periculos sau într-un mod nesăbuit în timp ce eşti pe teren sau de a trimite o minge într-un mod neglijent fără să ţii cont de consecinţe, arbitrul de la US Open l-a descalificat pe Novak Djokovic de la ediţia 2020 a turneului.

Pentru că a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câştigate la US Open şi va fi amendat cu suma pe care a câştigat-o la acest turneu, pe lângă alte sancţiuni pe care le-ar putea primi pentru acest incident”, se arată în comunicatul USTA.

Campionul ediţiei 2019 a US Open adunase pentru calificarea în optimi, la actuala ediţie, 180 de puncte şi 250.000 de dolari. De asemenea, el a fost sancţionat cu 20.000 de dolari, deoarece nu a participat la conferinţa de presă de după meci.

Ca şi deţinător al trofeului, Novak Djokovic avea de apărat 2000 de puncte la această ediţie a US Open. Astfel, la finalul turneului el va avea cu 2000 de puncte mai puţin în clasamentul ATP.

Deși a refuzat să meargă la conferința de presă de după meci, jucătorul în vârstă de 33 de ani și-a cerut scuze într-un mesaj public pe principala pagină de socializare:

„Întreaga situație mă face să mă simt trist și gol. Am verificat dacă arbitrul este bine şi mi-au spus că, slavă Domnului, este bine. Îmi pare extrem de rău că i-am provocat un asemenea stres. A fost fără intenție. A fost greșit.

(…) În ce privește descalificarea, trebuie să privesc în interiorul meu şi să lucrez cu dezamăgirea mea, să transform toate acestea într-o lecţie în folosul dezvoltării şi evoluţiei mele ca jucător şi ca om. Îmi cer iertare organizatorilor turneului, (…) le sunt recunoscător echipei mele, familiei (…) şi, de asemenea, fanilor mei, care că mă susţin mereu. Vă mulţumesc şi îmi pare rău“, a transmis Novak Djokovic.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.