Amenzi de peste 80 de mii de lei, aplicate de autorități, într-o singură noapte

0
136
Fortele de ordine au verificat dacă se respectă normativele în vigoare

Polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, împreună cu jandarmii, polițiștii locali, precum și reprezentanți ai ISU, ITM; DSP, DSV și OPC, au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Peste 210 polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 112 societăți comerciale și au fost aplicate 186 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 68.000 de lei, dintre care 30 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 83 la O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 24 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite și 28 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În același timp, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale la 9 obiective (unități de turism, cluburi si discoteci).

În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 41 de deficienţe, fiind aplicate 41 de sancțiuni (31 de avertismente şi 10 amenzi), în valoare totală de 15.500 de lei. Totodată, a fost depistat un obiectiv care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.