Anchetă epidemiologică la o clinică privată din Constanța: 10 angajați și un pacient, confirmați cu noul coronavirus!

2
12389

Mai multe cadre medicale de la o clinică privată din Constanța au fost confirmate cu noul coronavirus. Directorul Direcției de Sănătate Publică din Constanța, Cristina Schipor, a declarat, pentru Focus Press, faptul că printre cei depistați pozitiv sunt cadre medicale, dar și personal TESA.

O anchetă epidemiologică a fost declanșată în acest caz.

“Am declanșat o anchetă epidemiologică acolo. Sunt șase angajați confirmați, cadre medicale și personal TESA. Unii sunt internați în spital, iar alții sunt izolați acasă”, a declarat, pentru Focus Press, directorul DSP Constanța, Cristina Schipor.

Prefectura Constanța anunță că de la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.166 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 833 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 278 de persoane internate, dintre care 243 din județul Constanța și 28 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 469 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 103 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

De la începutul pandemiei, 50 de cadre medicale din județul Constanța au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 101 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 99 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 62 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 15 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 1 ocupat).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 177 de teste RT-PCR.

UPDATE:

Clinica a fost închisă, susține directorul DSP. Numărul persoanelor confirmate pozitiv cu noul coronavirus a crescut la 10. “Sunt 10 persoane. Discutăm despre nouă cadre medicale, asistenți, personal TESA și un pacient”, a precizat directorul DSP. Clinica la care facem referire este Medstar General Hospital.

Medicul Florian Stoian, șef Secție Medicală al clinicii Medstar, a postat următorul mesaj pe rețeaua de socializare Facebook.

Conducerea Medstar General Hospital a transmis, luni seară, un comunicat de presă, legat de cazurile de COVID-19 de la această unitate, din care reiese faptul că au fost închise doar Secția de Chirurgie și Blocul operator : “Primii angajaţi depistaţi pozitiv la virusul SARS-COV2 în urma testării RT-PCR, săptămâna trecută, au fost asistenţi medicali şi infirmiere din Secţia chirurgie şi Bloc operator. Imediat după aflarea primelor rezultate, conducerea spitalului a decis închiderea respectivelor sectoare de activitate şi aplicarea tuturor măsurilor de dezinfecţie şi asepsie recomandate, prin intermediul protocoalelor, de către Direcţia de Sănătate Publică”.

Ambulatoriul de specialitate şi Laboratorul de analize nu au fost afectate: „Ambulatoriul de specialitate şi Laboratorul de analize sunt, în continuare, funcţionale, cu aplicarea tuturor măsurilor de protecţie care se impun. Personalul acestor două structuri nu a intrat în contact direct cu angajaţii spitalului, aşa cum prevăd şi normele interne, nefiind înregistrat niciun caz suspect sau confirmat în Ambulatoriu sau laborator. În momentul de faţă, toate consultaţiile şi investigaţiile se desfăşoară conform planificărilor existente”

A.V.

2 COMENTARII

  1. De ce nu mentionati numele clinicii? La Euromaterna este un medic+ 3 asistente infectate(internate la Medgidia) . Este important ca publicul sa stie lucrurile astea pentru a se putea proteja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.