Anchetă în cazul şoferul beat care a produs un accident la Viişoara şi a fugit. Victima spune că s-a încercat influenţarea sa, inclusiv prin violenţă

0
3416

Situația în cazul accidentului rutier produs duminică, în localitatea constănțeană Viișoara (comuna Cobadin) se complică. Din câte se pare, un bărbat a condus sub influența alcoolului, fiind implicat într-un accident rutier, în care au fost avariate 3 autoturisme, iar o persoană, pasageră într-una din ele, a fost rănită. După producerea acestuia, spun martorii, bărbatul a fugit iar în locul lui a venit soția, luând totul asupra ei. Numai că situația este ceva mai complicată, motiv pentru care a fost deschisă o anchetă.

Varianta oficială, potrivit IPJ Constanța, sună așa:

 ”La data de 12 septembrie, în jurul orei 17.10, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 3, în localitatea Viișoara. La fața locului, conform primelor cercetări, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între două autoturisme, conduse de două femei, unul dintre acestea acroșând un alt vehicul, care se afla parcat în afara părții carosabile. În urma accidentului rutier, a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei pasagere de 48 de ani.  În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, potrivit reprezentanților IPJ Constanța.

Numai că polițiștii au deschis o anchetă cu privire la cele întâmplate, mai ales că au fost informați că lucrurile nu au stat chiar așa.

Persoanele aflate de față, dar mai ales partea vătămată din accident, susțin că mașina respectivă era condusă de un individ care era în stare de ebrietate când a coborât din mașină și care a fugit. Persoana aflată în cealaltă mașină implicată susține că îl cunoaște pe individ, fiind foști colegi de liceu, deci este exclusă varianta unei confuzii. Mai mult decât atât, cel vinovat a încercat să o convingă să nu sune la Poliție, pentru a nu avea probleme, fiind băut, însă a fost refuzat, moment în care a devenit recalcitrant și a încercat chiar să recurgă la acte de violență.

Partea vătămată: ”Am fost anunțată ca el va fugi și o va aduce pe soția lui”

Domnul (Ungureanu C.) fiind coleg cu mine în liceu, ne cunoşteam. Avea cel puțin 140-150 km/h în localitate. Putea să fie ceva mai grav sau putea să-i iasă un copil în față, ferească Dumnezeu, nici nu vreau să mă gândesc!

După incident s-a dat jos fiind foarte băut, în stare de ebrietate, a venit la mine recunoscându-mă, mi-a propus să nu sun la Poliţie, el fiind foarte băut. Nu am acceptat propunerea lui și a devenit foarte violent, vulgar, încât a vrut să ne lovească și pe mine și pe mama mea (pasagera rănită). În tot acest timp am primit un telefon în care am fost anunțată că el va fugi și o va aduce pe soția lui să spună ca ea a fost la volan, ceea ce s-a și întâmplat.

Când femeia și-a făcut apariția, după jumătate de oră de la producerea accidentului, a spus că ea a condus autoturismul, dar s-a speriat și a fugit acasă, deoarece băuse 2-3 beri. I s-a pus alcooltestul și nu a ieșit nimic. Prima dată a spus că el a fost în dreapta, apoi că singură, ba că a mai fost cineva. Dar există imagini surprinse de camere când el a întrat în magazin imediat după impact şi a luat o sticla cu apă.

Vreau să se facă dreptate și sa plătească vinovații. Mama mea este grav rănită în urma acestui accident”, a declarat, pentru Focus Press, Cornelia Habrian, partea vătămată.

În urma declarațiilor, polițiștii au deschis o anchetă pentru a pune cap la cap toate detaliile, iar dacă se va confirma că, într-adevăr, bărbatul se afla la volan în momentul producerii accidentului, nu numai el va fi tras la răspundere penală, ci și soția acestuia, care l-a favorizat.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.