Și Prefectura cere Tribunalului anularea autorizației obținute de fostul consul al Siriei, pentru blocul pe care îl construiește Nicu Babu

0
1564

Prefectura Constanța solicită Tribunalului anularea autorizației de construire obținute de Dima SRL pentru ridicarea unui bloc de patru etaje în zona Boreal. Primul termen de judecată: 28 septembrie a.c.

Vineri, 10 septembrie a.c., Prefectura Constanța a depus pe rolul Secției de contecios administrativ și fiscal a Tribunalului o cerere prin care solicită anularea certificatului de urbanism nr. 2244/27.07.2017 și a autorizației de construire nr. 795/24.05.2019, emise de Primăria Constanța.

În acest caz, prefectul Silviu Coșa apelează la tutela administrativă de care beneficiază, deoarece consideră cele două acte administrative ilegale. Reprezentatul Guvernului în teritoriu are dreptul constituţional de a sesiza instanţa de contencios administrativ competentă, în vederea verificării legalităţii actelor administrative emise de către autorităţile administraţiei publice locale.

Certificatul de urbanism considerat ilegal a fost eliberat unei persoane fizice, pentru construirea unui imobil cu regim de înălțime S+P+4E+Nivel tehnic retras și funcțiunea de locuințe colective cu spații comerciale la parter, în zona Palazu Mare. Doi ani mai târziu, Primăria Constanța a emis autorizația de construire pentru acest bloc, de pe strada Budapesta nr. 2, firmei Dima SRL, ai cărei asociați sunt Jamal Zeido și Zeido Zeido, fostul consul al Siriei la Constanța, fiecare cu câte 50% din părțile sociale. Societatea comercială este acum chemată și ea în instanță, alături de Primărie, de către Prefectură.

Reamintim că, la sfârșitul lunii iulie a.c., Tribunalul Constanța a suspendat executarea autorizației de construire pentru imobilul din zona Boreal, magistrații aprobând cererea a 21 de constănțeni. Aceștia consideră că noua clădire se ridică prea aproape de blocul lor.

Decizia nu este definitivă și a fost, deja, atacat cu recurs de către Dima SRL și Astoria Residence SRL, firma ce îl are ca unic asociat și administrator pe Nicu Babu și care construiește imobilul de pe strada Budapesta. În acest dosar primul termen este stabilit pentru 21.10.2021.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.