Tribunalul a suspendat autorizația obținută de fostul consul al Siriei la Constanţa pentru blocul pe care îl construiește, acum, Nicu Babu

0
1583

Peste 20 de constănțeni au atacat în instanța autorizația de construire în baza căreia se construiește un bloc de patru etaje în nordul orașului. Tribunalul a suspendat executarea acesteia, până la soluționarea cererii de anulare.

În mai 2019, SC DIMA SRL obținea autorizația de construire pentru edificarea unui bloc de patru etaje (plus nivel tehnic retras), cu spații comerciale la parter, pe strada Budapesta nr. 2 din Constanța. Asociații firmei erau și sunt Jamal Zeido și Zeido Zeido, fostul consul al Siriei la Constanța, fiecare cu câte 50% din părțile sociale.

Între timp, lucrările au fost demarate de Astoria Residence SRL, un cunoscut dezvoltator imobiliar din oraș, care îl are ca unic asociat și administrator pe Nicu Babu, fostul finanțator al defunctului club de fotbal Săgeata Năvodari.

Însă vecinii din blocul învecinat consideră că noua clădire se ridică prea aproape de blocul lor, așa că l-au dat în judecată, în luna mai a.c., pe primarul municipiului Constanța, dar și firmele DIMA SRL și Astoria Residence SRL. Iar magistrații au decis să admită cererea celor 21 de constănțeni și să suspende autorizația de construire. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

„Respinge excepţia lipsei de interes, ca neîntemeiată. Admite cererea. Suspendă executarea Autorizaţiei de construire nr. 795/24.05.2019, până la soluţionarea acţiunii în fond. Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 1.805 lei, reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, la Tribunalul Constanţa. Pronunţată astăzi, 21.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părților prin mijlocirea grefei instanţei“, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Constanța.

Reamintim că, prin altă firmă, Astoria Building SRL, Nicu Babu vrea să construiască, în Mamaia Nord, un bloc cu zece etaje. Iar în martie a.c., prin Lavdor Perla Mării SRL, acesta a primit certificate de urbanism, de la Primăria Constanța, pentru transformarea hotelului pe care îl construiește în Mamaia într-un alt bloc de locuințe.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.