Scandalagiul Valentino a scăpat de pușcărie

0
433
Mașina a fost oprită în trafic și atacată cu toporul. FOTO Focus Press

Deși în primă instanță Andrei Valentin Șerban fusese condamnat la 1,5 ani de închisoare cu executare, în apel au fost anulate dispozițiile din hotărârea Tribunalului Constanța cu privire la condamnarea acestuia. Motivul: persoanele vătămate și-au retras plângerile.

Andrei Valentin Șerban, zis Valentino, a fost implicat în mai multe scandaluri la sfârșitul anului trecut, inclusiv în împușcăturile din zona cafenelei Filicori de pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. În acest caz, ca victimă, el fiind una dintre cele două persoane împușcate cu pistolul cu bile de cauciuc. Ulterior, însă, în data de 9 decembrie 2020, mai mulți tineri s-au bătut în apropierea sediului A.N.A.F. de pe strada București din Constanța, printre care se afla și Valentino.

Potrivit polițiștilor, atunci a avut loc o bătaie între mai mulți participanți la trafic, după care aceștia s-au urmărit pe străzi cu topoare și bâte, câțiva dintre ei fiind răniți în urma altercației.

Oamenii legii au stabilit faptul că un autoturism, în care se aflau două persoane, ar fi fost blocat de alte două mașini, în care s-ar fi aflat mai mulți bărbați. Aceștia i-ar fi agresat pe cei doi ocupanți, ulterior provocând distrugeri și vehiculului.

În dosarul în care a fost judecat pentru loviri sau alte violențe și distrugere (Valentino fusese trimis în judecată pentru tentativă de omor, dar instanța a schimbat încadrarea juridical față de inculpat), în primă instanță acesta a fost condamnat la 1,5 ani de închisoare cu executare.

„În baza art. 193 alin.2 Cod penal (persoana vătămată Mustafa Erdal), condamnă pe inculpatul Șerban Andrei Valentin, pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe, la pedeapsa de 6 luni închisoare. În baza art. 193 alin.2 C. penal (persoana vătămată Tiron George Ionut) condamnă pe inculpatul Șerban Andrei Valentin, pentru infracțiunea de loviri sau alte violențe, la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art. 253 alin.1 C. penal cu aplicarea art. 77 alin.1 lit.a Cod penal, condamnă pe inculpatul Șerban Andrei Valentin, pentru infracțiunea de distrugere, la pedeapsa de 9 luni închisoare. În baza art. 38 alin.1 C. penal – art.39 alin.1 lit.b Cod penal, contopește pedepsele aplicate prin prezenta, în final inculpatul Șerban Andrei Valentin execută pedeapsa cea mai grea de 1 an închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din celelalte pedepse, urmând să execute pedeapsa rezultantă de 1 an și 5 luni închisoare. Pedeapsa se va executa în regim de detenție, potrivit art. 60 C. penal“, se arăta în soluția pe scurt a Tribunalului Constanța.

Acest dosar a fost disjuns dintr-un altul, deoarece Valentino a refuzat să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției.

El a atacat hotărârea de pe fond la Curtea de Apel Constanța și a reușit să scape de pușcărie, deoarece persoanele vătămate și-au retras plângerile. Astfel, magistrații au trebuit să înceteze procesul penal față de Andrei Valentin Șerban. Au admis apelul acestuia, a desființat sentința Tribunalului, în parte, și a rejudecat cauza.

„Rejudecând, dispune, în temeiul art.396 alin.(6) şi art.16 alin.(1) lit.g) Cod procedură penală, art.158 Cod penal, încetarea procesului penal faţă de inculpatul Şerban Andrei Valentin pentru infracţiunile de lovire sau alte violențe“, prev. de art.193 alin.(2) Cod penal (două infracțiuni) și de distrugere, prev. de art.253 alin.(1) Cod penal, ca urmare a retragerii plângerii de către intimatele persoane vătămate conform declaraţiilor notariale (încheiate în iunie a.c. – n.r.). Înlătură dispoziţiile privind condamnarea apelantului inculpat. În baza art.424 alin.(3) Cod procedură penală, art.422 Cod procedură penală şi art.404 alin.(4) lit.b) rap. la art.241 alin.(1) lit.b) Cod procedură penală, măsura arestării preventive a încetat de drept și dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului, dacă nu este reținut sau arestat în altă cauză“, se arată în soluția pe scurt a Curții de Apel Constanța. Decizia magistraților este definitivă.

Valentin ISPAS

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.