Detalii din dosarele indivizilor care s-au împuşcat la Filicori: victima dintr-un dosar, acuzată de tentativă la omor

0
727
Gabriel Matyas a fost trimis în judecată pentru incidentul de la Filicori

Tribunalul Constanța a dispus menținerea măsurii arestului preventiv pentru unul dintre indivizii implicați în scandalul de la sfârșitul anului trecut, din Constanța, în care a fost împușcat în apropierea cafenelei Filicori, urmat de un alt scandal în care a vandalizat o mașină. Acesta a fost trimis în judecată, alături de alți participanți la scandalurile respective.

Este vorba despre Alexandru Ciocan, zis ”Nas”, de 31 de ani, care a fost arestat preventiv, pe 19 decembrie, fiind acuzat de mai multe infracțiuni, precum  distrugere și influențarea declarațiilor, într-un dosar penal aflat în curs de soluționare.
Avocatul său, Alexandru Niță din Baroul Constanța, susține că nu poate fi vorba despre influențarea declarațiilor, dat fiind că este vorba despre o discuție de cu totul altă natură, purtată prin mesaje postate pe Facebook.

Cu toate acestea, bărbatul a fost arestat în decembrie, iar marți, 12 ianuarie, judecătorii au dispus menținerea măsurii poreventive pentru încă 30 de zile, respingând cererea de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar. Totuși, decizia poate fi contestată la Curtea de Apel.

Trimiteri în judecată: victimă într-un dosar, agresor în celălalt

De precizat că luni, 11 ianuarie, au fost trimiși în judecată toți protagoniștii acestor scandaluri, în două dosare diferite.

Interesant este faptul că, deși ambele cauze vizează aceleași persoane și fapte, rolurile unora dintre acestea se schimbă.

Într-unul dintre ele, respectiv 752/212/2021, Gabriel Matyas și Alexandru Ciocan apar în calitate de inculpați, cercetați pentru loviri și alte violențe, în timp ce Andrei Valentin Șerban apare ca parte vătămată, în cel de-al doilea dosar, 122/118/2021, Andrei Valentin Șerban apare ca inculpat, cercetat pentru tentativă la omor, loviri și alte violențe, precum și infracțiunea de distrugere, alături de Alexandru Ciocan și Erdal Memet, în timp ce părțile vătămate sunt: G. I.Tiron, T. Mustafa, E. Mustafa și R. Cadîr. 

După cum spuneam, cele două dosare au fost trimise în instanță, prin rechizitoriu, unul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, iar celălalt pe rolul Tribunalului. În continuare, judecătorii urmează a stabili când vor avea loc primele termene.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.