Cei doi candidaţi la funcţia de şef al Serviciul Juridic al Consiliului Judeţean nu au obţinut note de trecere

0
1910

Săptămâna trecută a avut loc proba scrisă a concursului organizat de Consiliul Județean Constanța pentru ocuparea funcției de șef al Serviciului Juridic. Cei doi candidați nu au obținut, însă, note de trecere, așa că proba interviului s-a suspendat și concursul trebuie reluat.

În penultima zi a anului 2020, au fost selectate dosarele de înscriere depuse de candidați pentru concursul organizat pentru ocuparea funcției publice de conducere vacante de șef al Serviciului Juridic și Contencios din cadrul Consiliului Județean Constanța. Au fost acceptate ambele dosare depuse, iar cei doi candidați – Gheorghe Bucur și Alexandra Mihăilă – s-au prezentat, pe 6 ianuarie a.c., ora 10.00, la proba scrisă.

Conform rezultelor finale anunțate de administrația județeană, ambii candidați au fost respinși, deoarece la proba scrisă nu au obținut note de trecere. Gheorghe Bucur a fost notat cu 50,38 puncte, iar Alexandra Mihăilă a obținut doar 27,53 puncte. Aceasta este avocat definitiv, membru al Baroului Constanța. Gheorghe Bucur este fostul director general și jurist al Companiei Naționale de Radiocomunicații Navale RADIONAV S.A., care a fost dizolvată la sfârșitul anului 2019.

Comisia de concurs numită de președintele C.J.C., Mihai Lupu, a fost formată din Leila Mihaela Banciu (director general al Direcției Generale de Administrație Publică și Juridică), Mihaela Petrachi (director executiv al Direcției de Dezvoltare Județeană și Coordonarea Instituțiilor de Sănătate, Sport și Învățământ), George Drăgan (șef Serviciul Control), Ciprian Căluț (șef Serviciul Achiziții, Analiză Piață, Urmărire Contracte) și un reprezentant al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

Deoarece niciunul dintre cei doi candidați nu au obținut punctajul necesar, proba interviului s-a suspendat și concursul trebuie reluat.

Ultima care a ocupat funcția de șef al Serviciului Juridic și Contencios din cadrul C.J.C., temporar, pentru aproximativ o lună, este Geafar Nesrin, actualul secretar general interimar al județului. Înaintea sa, șeful serviciului a fost Elena Liliana Manea, care a exercitat această funcție pentru aproximativ șapte luni, tot temporar, până la sfârșitul lunii iulie 2020.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.