VIDEO. Aleşii, sub lupa FOCUS PRESS: Fostul primar de la Peştera joacă şi la pariuri

0
381

Fostul primar Marius Liviu Petre, actual consilier județean P.S.D. Constanța, a încasat în anul 2019 venituri de peste 68.000 de lei aferente salariilor, dar și aproximativ 12.000 de lei de pe urma pariurilor sportive.

Fostul primar din comuna Peștera, Marius Liviu Petre, a obținut primul său mandat de consilier județean în urma alegerilor locale din septembrie 2020. Profesor și doctor în Istorie, și fost director al școlii gimnaziale din localitate, Petre s-a aflat pe locul 10 pe lista candidaților P.S.D. pentru Consiliul Județean Constanța. În momentul anunțului deciziei de a nu mai candida și pentru al doilea mandat la Primăria Peștera, fostul inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța (funcție ocupată înainte de a deveni primar) declara că preferă să se întoarcă în Învățământ, la copiii de la școală, să facă în continuare parte din Educație și să nu mai continue cariera politică. Însă, câteva zile mai târziu, Marius Liviu Petre candida pentru un mandat de consilier județean.

Marius Liviu Petre

În vârstă de 42 de ani, președintele Organizației Locale Peștera a P.S.D. deține o casă de locuit în Peștera, de 97mp, achiziționată în 2018, și un teren intravilan în comună de 2.200mp. Conform declarației de avere, el are în proprietate și trei mașini: două autoturisme Hyundai și cea mai nouă (an de fabricație 2017), un Suzuki Vitara.

Până în 2025, actualul consilier județean are de achitat o datorie de 33.270 de lei la ING Bank. Iar în 2019, Marius Liviu Petre a încasat 65.092 de lei indemnizație de primar, 2.754 de lei de la Inspectoratul Școlar Județean Constanța și 656 de lei de la Școala Gimnazială nr. 1 Peștera. Dar și peste 11.800 de lei din pariuri sportive, de la Unibet.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.