Bărbatul împușcat luna trecută, în apropiere de cafeneaua Filicori, a fost arestat

0
18714

Individul împușcat, luna trecută, într-o altercație din zona cafenelei Filicori din Constanța, a fost arestat. El este acuzat pentru distrugere și influențarea declarațiilor într-un dosar penal. Alexandru Ciocan, în vârstă de 31 de ani, din Medgidia, a fost arestat, sâmbătă, 19 decembrie, la propunerea procurorilor de pe lângă Tribunalul Constanța. El este unul dintre cei doi indivizi răniți, luna trecută, când s-a tras asupra lor cu un pistol cu bile, în zona cafenelei Filicori, aflată pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța.

Agresorul a fost identificat ca fiind Gabriel Matias, un tânăr de 26 de ani care, probabil, a încercat să atragă atenția asupra sa. El a fost reținut 24 de ore, apoi plasat în arest la domiciliu. Revenind la speța actulă, în ceea ce-l privește pe Alexandru Ciocan, potrivit încheierii de ședință, pe numele său a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere și influențarea declarațiilor, într-un dosar penal aflat în curs de soluționare.

Potrivit avocatului său, Alexandru Niță din Baroul Constanța, faptele reținute în sarcina inculpatului nu corespund întocmai realității. “Influențarea declarațiilor despre care se vorbește constă, de fapt, în unele mesaje transmise pe Facebook unor persoane de etnie romă, precum că el este credincios și că ei ar trebui să aibă grijă. Unde este influențarea declarațiilor în acest context? Avem niște judecători de tot râsul. Cum să arestezi un om pentru că le-a zis ălora că el este credincios și să aibă grijă pe viitor? Păi ei sunt judecători sau inchizitori? Despre infracțiunea de distrugere, reținută în sarcina lui, a dat cu bâta într-o mașină. Este o faptă pedepsită cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Nu se poate cere măsura arestării pentru asta. Legea nu prevede așa ceva”, a declarat, pentru Focus Press, avocatul Alexandru Niță.

În ceea ce-l privește pe Ciocan, raportat la incidentul de luna trecută de la Filicori, el a ajuns în arestul IPJ, iar cel care l-a împușcat se află acasă. De remarcat că nu se află la primul conflit cu legea penală. El a mai fost protagonistul unui scandal, în 2009, la Medgidia, când s-a luat la bătaie cu mai mulți tineri, iar la un moment dat a lovit un polițist sosit la fața locului pentru aplanarea conflictului.

Daniel ALBU

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.