Anchetă la bordul a două nave sosite în Portul Constanţa: una este încărcată cu deşeuri

1
2521

Acţiune în forţă, sâmbătă seara, a poliţiştilor de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de un procuror din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța. Oamenii legii au depistat un vapor pe care se aflau ţigări de contrabandă, iar pe un al doilea – deşeuri.

În dreptul unei nave sub pavilion Panama, polițiștii de frontieră au depistat 5 persoane care au descărcat 6 baxuri de țigări netimbrate, în vederea comercializării. Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea persoanelor, iar întrucât acestea nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă, au fost  executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical.  La cercetări s-a stabilit ca cele cinci persoane sunt marinari  sirieni pe nava acostată în port, având  vârste cuprinse între 21 și 54 de ani. 

În continuarea acțiunii s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Panama, în urma căruia au mai fost descoperite, disimulate într-un tanc de apă, alte pachete cu  țigări netimbrate, de diferite mărci. Întreaga cantitate de țigarete, 13.820 pachete în valoare de aproximativ 207.300 lei,a fost confiscată, iar în cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

Un al doilea vapor verificat de oamenii legii este încărcat cu deşeuri care urmau să fie incinerate la Lafarge Medgidia. Momentan, orice operaţiune legată de deşeurile de pe acest vapor a fost oprită.

Vom reveni cu detalii.

A.C.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.