Anchetă la Medgidia, cu investigatori sub acoperire, în urma unui denunț: locul de întâlnire era o tarabă

0
9694

Un bărbat cunoscut cu antecedente penale s-a apucat să vândă etnobotanice, în Medgidia. În urma unui denunț, oamenii legii au declanșat o anchetă, în care au fost folosiți și investigatori sub acoperire. Astfel, anchetatorii au probat activitatea infracțională a suspectului, aflând și locurile unde obișnuia să vândă, locul de întâlnire fiind, în special, la intersecția străzilor Independenței cu Dezrobirii din Medgidia, în dreptul unei tarabe cu legume/fructe. Constantin Carol Mihai a fost condamnat la 1 an de închisoare cu executare, decizie ce a rămas definitivă la Curtea de Apel Constanța, pe 26.04.2023.

Prin rechizitoriul DIICOT s-a dispus trimiterea în judecată a lui Constantin Carol Mihai, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În actul de sesizare al instanţei s-a reţinut că, în data de 19.06.2020, o persoană a formulat un denunț cu privire la faptul că inculpatul vinde etnobotanice în Medgidia şi, potrivit procesului-verbal încheiat în data de 23.06.2020, de organele de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, în urma investigațiilor efectuate a rezultat faptul că ar vinde produse cu efect psihoactiv consumatorilor din Medgidia, contra sumei de 10 lei pliculețul, cu care se întâlnește în diferite zone aglomerate din localitate, respectiv Piața Centrală sau o tarabă de fructe de la intersecția străzilor Independenței cu Dezrobirii.         

În cauză s-a dispus autorizarea folosirii unui investigator sub acoperire și a unui colaborator cu altă identitate, care să culeagă date şi informaţii despre activitatea infracţională desfăşurată de către inculpat şi persoanele cu care acesta intră în legătură, precum şi procurarea de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Astfel, în data de 26.06.2020, în urma ordonanței de autorizare a folosirii investigatorului sub acoperire și a colaboratorului cu altă identitate, acesta din urmă a cumpărat de la inculpat o punguță din nailon transparent ce conținea fragmente vegetale de culoare verde, contra sumei de 200 de lei.

Investigatorul sub acoperire s-a întâlnit cu colaboratorul, iar acesta din urmă a luat legătura telefonic cu inculpatul, cum făcea de regulă atunci când dorea să cumpere de la acesta produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru consum propriu, context în care inculpatul i-a comunicat ca loc de întâlnire o tarabă de legume/fructe de la intersecția celor două străzi menționate mai sus. Filajul a continuat, astfel fiind probată activitatea infracțională a lui Constantin Carol Mihai,

Din fişa de cazier judiciar rezultă că acesta nu se află la primul conflict cu legea penală, el fiind condamnat anterior la pedepse cu executare în regim de detenţie, aflându-se în stare de recidivă postexecutorie. Menționăm că el a fost condamnat și pentru furt.

Acum a fost trimis în judecată pentru „combaterea produselor etnobotanice“, fiind condamnat la 1 an de închisoare cu executare. Decizia a rămas definitivă în data de 26 aprilie 2023.

Liliana BELCIUG

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.