Anchetă la spitalul suport COVID Medgidia: mai mulți medici s-au pozat în interior, stând grămadă, fără măști sau alte măsuri de protecție

1
11326
Spitalul Municipal Medgidia

Mai multe cadre medicale de la Spitalul municipal Medgidia au fost sancționate pentru nerespectarea distanțării și a obligației purtării măștii în incinta unității. Totul a pornit de la apariția unor imagini în spațiul public. De precizat că vorbim despre un spital suport COVID.

Imaginile respective, în care apar mai multe persoane din cadrul Unității Primiri Urgențe (UPU) stând aproape unele de altele, într-o încăpere, fără nici o măsură de protecție, fac obiectul unei anchete interne, mai ales că au fost postate pe facebook. La puțin timp de la apariție, pozele au fost șterse, întrucât protagoniștii acestei scene, mai mulți medici, asistenți și un polițist local, și-au dat seama că au făcut o gafă.

Cum faptul era deja consumat, aceste aspecte au ajuns la Direcţiei de Sănătate Publică din Constanța, ba chiar și la Ministerul Sănătății. Astfel, DSP i-a sancționat pe toți cei prezenți în imagini cu amenzi, dar în paralel se desfășoară și o anchetă internă, în cadrul unității spitalicești.

Contactat telefonic, directorul Spitalului Municipal Medgidia, Eugen Agliţoiu, a confirmat cele prezentate mai sus.

Au fost mai multe persoane din cadrul spitaului care s-au fotografiat, cu ocazia pensionării unui polițist care activa la noi. Greșeala lor a fost că au publicat imaginile pe facebook. Toate persoanele care au apărut în imaginile respective au fost sancționate individual cu amenzi de Direcția de Sănătate Publică din Constanța, iar în interiorul unității se desfășoară o anchetă internă”, a declarat, pentru Focus Press, Eugen Agliţoiu, directorul spitalului.

În continuare se așteaptă rezultatul anchetei, privind aplicarea unor posibile sancțiuni, dacă va fi cazul, celor care au nesocotit, chiar și pentru câteva minute, normele impuse în contextul actual de pandemie.

Daniel ALBU

1 COMENTARIU

  1. Greseala lor a fost ca au postat pe fb auzi tu, nu ca n au respectat distantarea plii, mai terminati ma odata cu mascarada cacatovirusului asta inventat de voi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.