Pe podul de la Năvodari se va circula pe 3 benzi. Lucrările au fost scoase din nou la licitaţie

0
1406

Primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru, spune că proiectul privind lărgirea şi asfaltarea pod Ecluză va intra în linie dreaptă, după o tentativă eşuată, în 2019. Administraţia locală a lansat, din nou, în licitaţie, atribuirea lucrărilor.

Reamintim că UAT Orașul Năvodari a obținut finanțare în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală, având ca scop facilitarea accesului spre/dinspre orașul Năvodari, urmând să fie una dintre măsurile ce se vor aplica pentru fluidizarea traficului, cu precădere, în perioada estivală.

În prezent, lungimea totală a podului este de 223,75 m, fără a lua în calcul rampele de access, iar lățimea este de 12.70 m, cu o parte carosabilă de 7.80 m și două trotuare de câte 2.25m.

Realizarea proiectului are în vedere execuția unor ample lucrări de reabilitare a structurii podului, lărgirea carosabilului la 3 benzi și asfaltarea întregii suprafețe carosabile rezultată după operațiunile de lărgire. Astfel, proiectul prevede lărgirea căii de rulare la 9,10 m (trei benzi de circulație) și reabilitarea celor două trotuare cu o lățime de 1,60 m.

Se vor executa lucrări de frezare, de betonare a structurii (beton de pantă), de execuție a unei noi hidroizolații, de turnare a trei noi straturi de asfalt 4 cm MAS 16, 4 cm BAP 16 și 3 cm BA 8. Mai mult decât atât, se va  reabilita drumul în zona rampelor de acces, precum și suprafața sensului giratoriu prevăzută  de acest proiect. Trotuarele se vor prevede cu pavele de 10 cm, precedată de refacerea structurii acestora ciment.

„Modernizarea sectorului de drum ce cuprinde podul din dreptul Ecluzei poate contribui în mod decisiv la transportul în condiții de siguranță și confort a locuitorilor orașului Năvodari care fac naveta către/dinspre Municipiul Constanța, a turiștilor, a persoanelor care se deplasează către Platforma Industrială Năvodari, către Petromidia sau a celor care se deplasează către zona de nord a județului sau chiar Delta Dunării”, precizează reprezentanţii Primăriei Năvodari.

Prin realizarea acestei investiții, durata de parcurs între Constanța și Năvodari se diminuează considerabil în perioada sezonului estival, ceea ce conferă o mai bună organizare a timpului pentru fiecare participant la trafic, cu efecte benefice atât în activitățile economice, dar și în cele casnice, îndeosebi, pentru locuitorii din Năvodari.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3.500.000 lei inclusiv TVA –  fonduri guvernamentale și cofinanțare din partea UAT Orașului Năvodari.

Declaraţii – VIDEO:

Interviu #live cu Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari

Publicată de Focuspress pe Miercuri, 7 octombrie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.