Florentina Tigmeanu a cerut anularea ordinului prefectului prin care a fost eliberată din funcția de viceprimar al comunei Poarta Albă

0
1096

Fostul viceprimar al comunei Poarta Albă, Florentina Tigmeanu, a atacat în instanță ordinul prefectului prin care a fost eliberat din funcție.

La Tribunalul Constanța, secția ”contencios administrativ și fiscal” a fost înregistrat, joi, 8 octombrie, un dosar având ca obiect ”anulare act administrativ – ordin nr. 448/06.08.2020”, exact ordinul privind eliberarea din funcție a fostului vice de la Poarta Albă.

De remarcat că, așa cum a scris și într-o postare pe facebook, la vremea respectivă, Florentina Tigmeanu nu și-a dat demisia din funcție, așa cum se anunțase inițial, prin urbe, ci a fost demisă, prin ordin de prefect, fără a-și putea duce până la capăt mandatul. Acum, femeia susține că eliberarea din funcție s-a făcut cumva într-un mod mai puțin ”normal” în astfel de situații. Mai exact, aceasta susține că nu s-au respectat procedurile.

Ideea este că partidul nu a respectat procedura de retragere a sprijinului politic. Nu mi-au adus la cunoștință în prealabil motivele demiterii, de fapt, motivele retragerii sprijinului politic, așa că cerem explicații”, a declarat, pentru Focus Press, Florentina Tigmeanu, fostul vice de la Poarta Albă. Întrebată dacă a solicitat să fie repusă în situația dinaintea emiterii ordinului prefectului, aceasta a precizat că nu știe dacă se mai poate, însă dorește ca măcar drepturile salariale să-i fie acordate corect.

Florentina Tigmeanu a ocupat funcția de viceprimar al comunei Poarta Albă timp de aproape patru ani, până pe data de 6 august a.c., când a fost eliberată din funcție. Revenind la dosarul din instanță, urmează a fi fixat primul termen de judecată.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.