Angajații DGASPC Constanța protestează din cauza lipsei fondurilor pentru centrele de plasament

0
278

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa se confruntă cu o situaţie financiară delicată, având nevoie, până la finele anului, de suma de 23.924.100 de lei, pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare a instituţiei.

Angajații DGASPC Constanța protestează în fața Prefecturii Constanța din cauza lipsei fondurilor pentru funcționarea centrelor de plasament.

Preşedintele CJC, Mihai Lupu, a precizat că situaţia financiară a fost adusă la cunoştinţa factorilor decizionali guvernamentali şi a Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa, prin adresele de înaintare şi fundamentare a solicitărilor de alocări bugetare de la Ministerul Finanţelor, care nu au fost materializate prin repartizări de resurse financiare suficiente.

Din această cauză, preşedintele CJC a dispus eliminarea unor cheltuieli ce pot fi alocate în bugetul anului viitor, pentru a asigura buna funcţionare a DGASPC Constanța.

Reamintim că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa a fost penalizată, în acest an, cu 25% din cotele defalcate din TVA pe venit care i se cuveneau. Sancțiunea a fost aplicată deoarece nu au fost construite locuințe protejate asumate până la sfârșitul lui 2020. Din acest motiv, DGASPC este în criză financiară și nu dispune de fondurile necesare asigurării în totalitate a cheltuielilor salariale până la finele anului.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.