Sute de amenzi pentru scoaterea gunoiului pe stradă în alte tipuri de recipienți

0
235

Polițiștii locali constănțeni au aplicat alte peste o sută de amenzi din cauza scoaterii gunoiului pe stradă în alte tipuri de recipienți.

În municipiul Constanța, ridicarea deşeurilor în zona cartierelor de case se face săptămânal conform unui grafic stabilit pentru fiecare stradă. Deșeurile menajere trebuie scoase în pubelă și doar în ziua stabilită împreună cu operatorul de salubritate.

Iar în pubela galbenă se depozitează numai deșeuri reciclabile din plastic, hârtie/carton și metal. Nu trebuie amestecate deșeurile menajere cu cele reciclabile!

Săptămâna trecută, polițiștii locali constănțeni au aplicat 114 sancțiuni conform HCL nr. 77/2021, în valoare totală de 56.200 de lei, persoanelor fizice și juridice pentru scoaterea gunoiului menajer, în ziua de gunoi dar în alte tipuri de recipienți (saci, cutii, bidoane etc.).

Alte două sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu prevederile OUG 195/2005, art. 96, în valoare de 6.000 de lei, persoanelor fizice și juridice proprietare ale imobilelor nesalubrizate.

În plus, trei sancțiuni au fost aplicate de către polițiștii locali constănțeni conform OUG nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, în valoare totală de 20.000 de lei.

„Pentru a nu deveni normalitate, semnalați cu încredere aceste fenomene antisociale care ne afectează pe toți la numerele de telefon 0241/484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro“, transmit reprezentanții Primăriei Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.