ANI: Secretar al unei comune din județul Tulcea, descoperit în conflict de interese

0
4058
sursa foto: Facebook/ Primăria Beștepe

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a patru persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, conform unui comunicat de presă emis joi, 18 august a.c.

Printre cele patru persoane se află și un secretar al unei comune din județul Tulcea. Este vorba despre Poh Florentina din comuna Beștepe. În cazul acesteia, ANI arată un conflict de interese administrativ.

„În exercitarea funcției publice de secretar al comunei, a semnat în anul 2021 certificatele de urbanism și autorizațiile de construcție aferente, certificatele avându-i ca titulari pe soțul, respectiv fiul acesteia. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003”.

Iată ce prevede art. 79, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003:

„Funcţionarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situaţii: c) interesele sale patrimoniale, ale soţului sau rudelor sale de gradul I pot influenţa deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcţiei publice. (2) În cazul existenţei unui conflict de interese, funcţionarul public este obligat să se abţină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii şi să-l informeze de îndată pe şeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparţialitate a funcţiei publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoştinţă”;

Vezi aici comunicatul integral.

P.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.