Ansamblu de locuințe sociale la Negru Vodă, cu fonduri europene

0
39
Centrul de Îngrijire și Asistență „Sf. Andrei” din localitatea Negru Vodă

Orașul de frontieră Negru Vodă are în derulare, în momentul de faţă, proiectul ”Îmbunătățirea serviciilor sociale și a spațiilor publice urbane pentru populația orașului Negru Vodă”, iar perioada de implementare este de 73 luni – de la 28 decembrie 2017, până la 31 decembrie 2023.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este de 23.287.337,54 lei, fonduri europene.

Proiectul are ca scop principal îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile prin edificarea a opt clădiri, în regim de înălțime P+1 etaj și a trei clădiri cu regim de înălțime P+2 etaje cuprinzând 34 locuințe sociale, 18 apartamente cu două camere și 16 apartamente cu trei camere în intravilanul orașului Negru Vodă, strada Platformei numărul 1, o zonă cu case, cu populație marginalizată și situație economică precară (zona urbană marginalizată).

La nivelul orașului Negru Vodă este pentru prima dată când va lua naștere o astfel de investiție prin care se urmărește îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile. Asigurarea unor condiții decente de locuit pentru persoanele defavorizate le va oferi acestora posibilitatea de a-și depăși condiția socială și economica precara creându-se astfel premisele necesare reintegrării în societate și pe piața forței de muncă.

Totodată, acest proiect cuprinde și lucrări de amenajare corespunzătoare a aleilor pietonale (trotuare) și a spațiilor verzi adiacente drumurilor publice ce asigură legătura între partea estică și vestică a orașului Negru Vodă.

În plus, se dorește înlocuirea mobilierului urban amplasat pe acest traseu dar și iluminarea corespunzătoare și instalarea unui sistem de supraveghere video. Mai  contribuie la îndeplinirea obiectivului general deoarece traseul format din strada Platformei, Cerchezului, Stadionului, Șoseaua Constanței, str. Gladiolelor și Mangaliei tranzitează orașul Negru Vodă, prin centrul acestuia, fiind evident că de beneficiile investiției se vor bucura toți locuitorii, precum și alte persoane care tranzitează orașul, cu atât mai mult cu cât Negru Vodă este punct de trecere frontieră, fiind situat la granița dintre România și Bulgaria.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.