Antrenoarea Carmen Traicu, despre primii 10 sportivi ai anului 2020: “Cinci sportive sunt ale Constanței. Acest clasament ne onorează și ne responsabilizează în egală măsură”

0
543
Mara Ceplinschi și antrenoarea Carmen Traicu. FOTO Alexandra VASILE

Federația Română de Gimnastică a anunțat clasamentul celor mai buni 10 gimnaști ai anului 2020, pentru fiecare dintre cele 3 ramuri: gimnastică artistică masculină, gimnastică artistică feminină și gimnastică aerobică.

Constanța are cele mai bune gimnaste din lume, după parcursul impresionant de la Campionatul European de Gimnastică de la Mersin din Turcia. De la Constanța a concurat Larisa Iordache și a câştigat medalia de aur la sol la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia), cu 13,450. Larisa Iordache a încheiat Europenele din Turcia cu un bilanț de patru medalii, două de aur la bârnă și sol, două de argint, cu echipa şi la sărituri.

Larisa Iordache

Tot de la Constanța au concurat și Ioana Andreea Stănciulescu și Silviana Sfiringu, gimnaste senioare de la Clubul Sportiv Farul și junioarele Mara Ceplinschi și Andreea Preda. Gimnastele senioare au cucerit medaliile de argint cu echipa. Aceeași medalie i-a revenit și Silvianei la bârnă. Junioarele Mara Ceplinschi și Andreea Preda au fost componente ale formației tricolore medaliate cu aur.

Silviana Sfiringu, Clemența Garabet și Ioana Andreea Stănciulescu. FOTO Alexandra VASILE

În total, România a cucerit la Mersin cinci medalii la senioare, argint în competiţia pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă şi sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri şi o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu. La bilanţul senioarelor se adaugă salba de medalii cucerite de junioare la Mersin, aur în toate probele. Performanţa junioarei Mara Ceplinschi urma să fie răsplătită luni, 25 ianuarie a.c., și de administraţia publică locală din Murfatlar: primarul oraşului, Gheorghe Cojocaru, a iniţiat un proiect de hotărâre care a fost supus votului în şedinţa convocată în data de 25 ianuarie 2021. Conform proiectului, “se va organiza un eveniment de premiere a sportivei Mara Sorina Ceplinschi, pentru obţinerea de performanţe deosebite la acţiunile sportive naţionale şi internaţionale”.

Antrenoarea Petruța Marcu și Andreea Preda. FOTO Alexandra VASILE

Ce poate fi mai minunat de atât, la gimnastică artistică feminină 5 sportive sunt ale Constanței. 4 sportive legitimate la CS. Farul Constanța și 1 gimnastă legitimată la CSS1 Constanța. Acest clasament ne onorează și ne responsabilizează în egală măsură. Felicitări sportivilor, profesorilor, antrenorilor și instituțiilor unde sunt legitimați acești sportivi“, susține Carmen Traicu, antrenoarea Marei Ceplinschi -junioara de aur a Constanței.

Gimnastică Artistică Masculină:

1. DRĂGULESCU Marian

2. BURTANETE Gabriel

3. BURTANETE Robert

4. MARC Razvan

5. SOICA Raul

6. BERA Nicolae

7. PASCA Robert

8. GROZA Andrei

9. TARCA Nicholas

10. MUNTEAN Andrei

Gimnastică Artistică Feminină:

1. IORDACHE Larisa

2. BĂRBOSU Ana-Maria

3. SFIRINGU-GHEORGHE Silviana-Maria

4. CEPLINSCHI Maria-Sorina

5. STĂNCIULESCU Ioana-Andreea

6. DUTĂ Irina-Antonia

7. PREDA Andreea

8. TRICĂ Daniela-Elena

9. TRESTIANU Iulia-Florentina

10. HOLBURĂ Maria-Larisa

Gimnastică Aerobică:

1. CUCU Teodora Madalina

2. TAVOC Daniel

3. GAVRILOVICI David

4. RADU Alina

5. NICULESCU Sarmiza

6. BOCȘER Gabriel

7. POPA Mihai Alin

8. DINCA Sandra

9. SENTEA Flavia

10. MANTA Leonard

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.